Hakkari kadın futbol takımı algıları kırdı: Hedef Avrupa Ligi

Hakkari kadın futbol takımı algıları kırdı: Hedef Avrupa Ligi
Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı Başkanı Kıymet Kurt, Kristal Ayaklar Ödül Töreni’nde Ulus’a özel açıklamalar yaptı. Kurt, “Doğu’daki kadın algısını tamamen kırdık. Şimdiki hedefimiz Avrupa Ligi’nde mücadele etmek” dedi.

Formalarını ve kramponlarını giyerek sahaya çıkan Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı, sadece rakip takımlarla değil, aynı zamanda önyargılarla da mücadele veriyor. Geçtiğimiz günlerde Cermodern'de, 2023-2024 sezonunu 16 takımın katılımı ile gerçekleştirilen Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin desteklenmesi, kadın futbolunun gelişimine katkı sağlaması, görünürlüğünün artırılması ve kız çocuklarının yaşadıkları zorluklar konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Kristal Ayaklar Ödül Töreni'nde Ulus'a özel açıklamalarda bulunan takım, Doğu bölgelerindeki kadın sporculara yönelik önyargıların üstesinden geldiklerini vurguladı. Amaçlarının, Avrupa Ligi’nde oynamak olduklarının altını çizen takımın kulüp başkanı Kıymet Kurt, kaptanı Hatice Yaşar ve sağ bek oyuncusu Şilan Aykoç ile gerçekleştirdiğimiz özel demeçlerin detayları haberin devamında…

1-005.jpg

“DOĞUDAKİ ALGILARI TAMAMEN KIRDIK”

Kuruldukları yıllarda doğuda tek kadın futbol takımı olduklarını ve çevreden “Kadın futbol oynamaz”, “Kadın şort giyemez” diye çok tepki aldıklarını söyleyen Hakkari Gücü Kadın Futbol Takımı Kulüp Başkanı Kıymet Kurt, tüm olumsuzluklara rağmen hiç bir zaman pes etmediklerini vurguladı. “Pes etmediğimiz için de şu an Türkiye Süper Lig'de yani Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon gibi takımlarla mücadele ediyoruz” diyen Kurt, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“Biz Hakkâri’de “Kız çocuğu okuyamaz”, “ Kız çocuğu futbol oynayamaz” gibi bütün algıları tamamen kırdık. Şimdi aileler bizi çocuklarını takıma almamız için arıyorlar. Bu bizi mutlu ediyor. Ne güzel ki, o bölgedeki bir kız çocuğunun yüreğine dokunabilmişiz. Buradan da, Doğu, Batı, Ege, Akdeniz fark etmeksizin bütün kız çocuklarına şunu söylemek istiyorum. Hiçbir zaman kendi hayalinizden olmaz diye vazgeçmeyin. Her zaman peşinden koşun ve inanın. Başaracaksınız.

2-002.jpg

HAKKÂRİ’NİN MESSİ’Sİ: “AMACIMIZ, AVRUPA LİGİ’NDE OYNAMAK”

Hakkâri’den sonrada Türkiye’de başarılı bir şekilde ilerlediklerini söyleyen Hakkari Gücü Kadın Futbol Takımı Kaptanı Hatice Yaşar, amaçlarının Avrupa liginde oynamak olduğunu aktardı. Şehirdeki yetenekli bütün kız çocuklarının spora yönelmesi için büyük bir çaba gösterdiklerini aktaran Yaşar, “18 yıldır futbol oynuyorum. Hakkâri’deki günlerimiz dolu dolu geçiyor. Bugünlere gelene kadar çok çaba sarf ettik. Kar demedik, kış demedik çalışmalarımıza ara vermeden antrenmanlarımıza geldik. Gerçekten çok zorlu yolardan geçerek bugün buraya geldik. Kentimizi her yerde en iyi şekilde temsil etmeyi umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hakkâri’nin kadın Messi’si olarak ifade edildiğini ve bundan büyük bir gurur duyduğunu söyleyen Yaşar, şunları aktardı:

“Beni izleyen hocalarım, oynayış tekniğimi Messi'ye benzetti. Daha sonra baktım herkes bana 'Messi' diye seslenmeye başladı. İnanılmaz derece de gurur verici bir olay. Seyirciler, tribünler de 'Messi' diye tezahüratlar yapıyor. Bu şekilde seslendiklerinde ben de çok mutlu oluyorum.”

4-002.jpg

“KRİSTAL AYAKLAR ÖDÜL TÖRENİ’İ ÖN AYAK OLACAK”

Ödül töreni hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşan Hakkari Gücü Kadın Futbol Takımı sağ bek oyuncusu Şilan Aykoç, “İlk defa böyle bir organizasyona katılım sağlıyorum. Bizler için gayet güzel ve heyecanlı geçiyor. Bizleri böyle bir törene davet ettikleri için çok mutluyuz” dedi. Takım hakkında konuşan Aykoç, “Takımımızın şu anda gayet iyi yerlere geldiğini düşünüyorum. Bizler için düzenlenmiş olan Kristal Ayaklar Ödül Töreni’de buna daha çok ön ayak olacak. Hedefimiz şampiyon olmak, şampiyonlar liginde oynamak” şeklinde konuştu.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.