Gençlerbirliği Spor Lisesi ön kayıtları başladı

Gençlerbirliği Spor Lisesi ön kayıtları başladı
Geçtiğimiz yıl açılan Gençlerbirliği Spor Lisesi 2024-2025 eğitim yılı yetenek sınavı kayıtları başladı. 17 Haziran’a kadar sürecek ön kayıtların ardından sınavlar 30 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Geçtiğimiz yıl açılan Gençlerbirliği Spor Lisesi, 2024-2025 eğitim yılı yetenek sınavı kayıtlarının başladığını duyurdu. Ön kayıtlar 17 Haziran’da sona eriyor. Sınavlar 30 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Başvurular e-okul sistemi üzerinden alınıyor. Gençlerbirliği Spor Lisesi yeni dönemde sadece futbol branşında öğrenci kabul edilecek.

Adayların en az 2 yıl futbol lisansına sahip olmaları gerektiği açıklanırken başvuru detayları ve yönlendirmeler, okulun resmi web sitesinde yayınlandı. Geçen yıl 25 öğrenci ile eğitime başlayan okulun, önümüzdeki yıl yaklaşık 30 öğrenci kaydı daha alarak eğitim hayatına devam etmesi bekleniyor.

SINAV KAYITLARI BAŞLIYOR

Gençlerbirliği Spor Lisesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı yetenek sınavı kayıtlarının başladığını duyurdu. Ön kayıt tarihleri 17 Haziran’a kadar yapılacak olan sınavın, asıl tarihi ise 30 Haziran-9 Temmuz olarak belirlendi. Başvurular, e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ve adayların duyurularda yayınlanacak olan belgeleri teslim etmeleri gerekecek.

genclerbirligi-spor-lisesi.jpg

SADECE FUTBOL

Bu yılki yetenek sınavında yalnızca futbol branşında öğrenci kabul edileceğini açıklayan okul yönetimi, protokol gereği aday öğrencilerin sınava girebilmeleri için en az 2 yıl futbol lisansına sahip olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca başvuru yapanların futbol ve futsal branşlarındaki başarıları da değerlendirilecek.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN

Gençlerbirliği Spor Lisesi'nin özel yetenek sınavı ön kayıtları ve tüm yönlendirmeler, resmi web sitesinde yayınlandı. Detaylı bilgi almak ve kayıt işlemlerini gerçekleştirmek isteyen adayların, internet sitesini ziyaret edip başvurularını gerçekleştirebileceği kulüp tarafından sosyal medya yoluyla duyuruldu.

25 ÖĞRENCİ İLE BAŞLADI

2023-2024 eğitim yılında açılan Gençlerbirliği Spor Lisesi, eğitim öğretim hayatına 25 öğrenciyle başlamıştı. Önümüzdeki yıl da yaklaşık 30 öğrenci ile eğitime devam etmesi beklenen okul İlhan Cavcav tesislerinde bulunuyor. Özel yetenek sınavı MEB tarafından mevzuata uygun olarak atanacak komisyon tarafından düzenlenecek. Bu sınava giren ve başarılı olan öğrenciler, Gençlerbirliği Spor Lisesi'nde eğitim görme hakkını kazanacaklar.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.