Fenerbahçe Avrupa sınavında: Hedef devler ligi!

Fenerbahçe Avrupa sınavında: Hedef devler ligi!
Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda bugün Fransa temsilcisi Lille ile karşılaşacak. Bu mücadele, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki 273. maçı olacak. Karşılaşma TSİ ile 21.30’da başlayacak.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında bugün TSİ 21.30'da Lille'in konuğu olacak. Hainaut Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma, sarı-lacivertliler için büyük önem taşıyor. Jose Mourinho yönetimindeki ekip, deplasmanda alacağı iyi bir sonuçla rövanş öncesi avantaj yakalamayı hedefliyor.

ESKİ RAKİPLE YENİ MÜCADELE

Fenerbahçe ve Lille, bugünkü maçla birlikte üçüncü kez resmi bir müsabakada karşı karşıya gelecek. İki takım en son 2009-2010 sezonu UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda eşleşmişti. O turda Lille üstünlük sağlamış, Fenerbahçe Avrupa macerasına veda etmişti.

FENERBAHÇE'NİN AVRUPA İSTATİSTİKLERİ

Sarı-lacivertliler, bu maçla birlikte Avrupa kupalarındaki 273. karşılaşmasına çıkacak. Fenerbahçe'nin şimdiye kadarki Avrupa karnesinde 109 galibiyet, 55 beraberlik ve 108 mağlubiyet bulunuyor. Takım, bu maçlarda 372 gol atarken kalesinde 388 gol gördü.

PLAY OFF’TAKİ RAKİP BELLİ

Bugün deplasmandan avantajlı bir skorla geri dönmeyi hedefleyen Fenerbahçe, eşleşmenin rövanş mücadelesini ise 13 Ağustos Salı günü İstanbul'da oynanacak. Fenerbahçe, bu zorlu eşleşmeyi geçerek Şampiyonlar Ligi'nde play off turunu hedefliyor. Sarı kanarya, bu turu geçtiği takdirde Şampiyonlar Ligi Grupları için play off turunda Union S.G.-Slavia Prag eşleşmesinin rakibi ile karşı karşıya gelecek.

LİLLE MAÇI MUHTEMEL 11’LERİ

Lille: Chevalier, Santos, Diakite, Ribeiro, Gudmundsson, Andre, Gomes, Zhegrova, Haraldsson, Cabella, David

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, İsmail, Mert Hakan, Tadic, Szymanski, Ferdi, Dzeko

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.