Fenerbahçe 273. kez boy gösterecek

Fenerbahçe 273. kez boy gösterecek
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fransa'nın Lille takımıyla karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma, sarı-lacivertlilerin Avrupa kupalarındaki 273. mücadelesi olacak.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın TSİ 21.30'da Fransa'nın Lille takımıyla Hainaut Stadyumu'nda karşılaşacak. Sarı-lacivertli ekip, bir önceki turda İsviçre temsilcisi Lugano'yu eleyerek bu aşamaya geldi. Jose Mourinho yönetimindeki takım, deplasmanda oynanacak ilk maçta rövanş öncesi avantaj elde etmeyi hedefliyor.

LİLLE İLE GEÇMİŞ KARŞILAŞMALAR

Yarın oynanacak mücadele, Fenerbahçe ve Lille arasındaki üçüncü resmi müsabaka olacak. İki takım daha önce 2009-2010 sezonu UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda karşılaşmış, Lille bu eşleşmeden galip ayrılmıştı. İlk maçı deplasmanda 2-1 kaybeden Fenerbahçe, sahasındaki rövanşta 1-1 berabere kalarak turnuvaya veda etmişti.

FENERBAHÇE'NİN AVRUPA KARNESİ

Fenerbahçe, bu maçla birlikte Avrupa kupalarındaki 273. karşılaşmasına çıkacak. Sarı-lacivertliler, bugüne kadar oynadığı 272 maçta 109 galibiyet, 55 beraberlik ve 108 mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe toplam 372 gol atarken kalesinde 388 gol gördü.

RÖVANŞ MÜCADELESİ

Eşleşmenin rövanş karşılaşması 13 Ağustos Salı günü İstanbul'da oynanacak. Fenerbahçe, bu zorlu eşleşmeden galip ayrılarak Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmek istiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.