Türksoy Genel Sekreteri Raev, Ankara'daki 100. yıl etkinliğine katıldı

Türksoy Genel Sekreteri Raev, Ankara'daki 100. yıl etkinliğine katıldı
Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev Kara-Kırgız Özerk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılına ithafen Türksoy ve Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından Ankara'da düzenlenen etkinliğe katıldı.

Kırgız Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 33. yılı ve Kara-Kırgız Özerk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı Ankara’da düzenlenen bir etkinlikle coşkuyla kutlandı. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinlik Gölbaşı Belediyesi ve Kırgızistan’ın Bolu Fahri Konsolosluğu’nun katkılarıyla gerçekleşti.

Etkinliğe TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve çok sayıda davetli katıldı. Türkiye'de yaşayan Kırgız vatandaşları da programa yoğun ilgi gösterdi.

sultan-raev.jpg

KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ YAPILDI

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kazakbaev konuşma yaparak, Kırgız halkının birlik ve beraberliğine vurgu yaptı. Büyükelçi Kazakbaev, "Bu anlamlı etkinliği kardeş ülkemiz Türkiye’de, Ankara’nın doğal güzellikleriyle ünlü Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Halkımızın birliğini ve topraklarımızın bütünlüğünü korumak hepimizin kutsal görevidir" dedi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev de, iki kardeş ülke arasındaki kültürel bağları güçlendiren bu tür etkinliklerin önemine değinerek Kırgızistan’ın bağımsızlık yolculuğunun önemini vurguladı.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.