Ostim'den Siyonizm eleştirisi: "Sapkın bir düşünce tarikatı"

Ostim'den Siyonizm eleştirisi: "Sapkın bir düşünce tarikatı"
Ankara OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, İsrail'e sert çıktı. Yülek, Siyonizmi "sapkın bir düşünce tarikatı" olarak tanımladı. Hareketin ABD'den aldığı finansmandan mahrum kalması halinde ayakta kalamayacağını söyledi.

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Z Raporu dergisinde yayınlanan yeni yazısında İsrail'in tarihsel ve ekonomik yapısını sert bir dille eleştirdi. Yülek, yazısında İsrail’in kurulduğu 1947 yılından bu yana güçlü bir ekonomik ve sosyal yapı oluşturamadığını savundu. Devlet kurma ve yaşatma geleneği olmayan bir toplumdan kaynaklandığını ifade etti.

Yülek, Siyonizmi "sapkın bir düşünce tarikatı" olarak nitelendirirken, hareketin 19. yüzyılda Yahudi cemaatini Batı’daki politikacılar üzerinde ekonomik güç aracılığıyla etki sağlamaya yönlendirdiğini belirtti. Yülek ayrıca İsrail’in kuruluşunun temellerinin Osmanlı İmparatorluğu'ndan toprak alma girişimlerine dayandığını, ancak başarılı olamayınca Avrupa’dan Filistin’e kaçak göçmen seferleri düzenlendiğini ifade etti.

murat-yulek.jpg

ABD YARDIMLARI İLE AYAKTA DURUYOR

Yazısında İsrail’in ekonomik yapısını da ele alan Yülek, İsrail’in ABD yardımları olmadan ayakta kalamayacağını belirtti. İsrail’in özellikle pırlanta reeksportu gibi sektörlerde kendisini bir teknoloji ve ekonomi merkezi olarak tanıtmaya çalıştığını belirten Yülek, algıların gerçeği yansıtmadığını söyledi. İsrail'in ABD ve Avrupa'daki Yahudi sermayesinden sağladığı maddi desteklerle ayakta kaldığını vurguladı.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.