ORC’den cumhurbaşkanı anketi: Mansur Yavaş birinci çıktı

ORC’den cumhurbaşkanı anketi: Mansur Yavaş birinci çıktı
Asal Araştırma’nın ardından ORC Araştırma’nın “Cumhurbaşkanı adayı anketi”nden Mansur Yavaş ilk sırada çıktı. Mansur Yavaş’ı, Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel takip etti.

Anket firmalarının muhalefetin Cumhurbaşkanı adayına yönelik çalışmaları aralıksız sürüyor. Asal Araştırma’nın ardından ORC Araştırma’nın “Cumhurbaşkanı adayı anketi”nden Mansur Yavaş ilk sırada çıktı.

ORC Araştırma, 1-5 Ağustos tarihleri arasında 26 ilde toplam 2780 katılımcıya “Size göre CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı” diye sordu. Anketten Mansur Yavaş ismi birinci çıktı.

İMAMOĞLU VE ÖZEL’İ SOLLADI

Katılımcıların yüzde 28.4’ü Mansur Yavaş cevabını verdi. Bu ismi yüzde 27 ile Ekrem İmamoğlu, yüzde 25.1 ile de Özgür Özel takip etti. ORC anketinde katılımcıların yüzde 14.7’si “fikrim yok”, 4.8’i ise “diğer” cevaplarını verdi.

ORC: ÖZGÜR ÖZEL POPÜLARİTESİ ARTIYOR

ORC Araştırma anket sonucunu x hesabından duyurdu. Duyuruda “Kurultay gündemiyle birlikte CHP ve CHP'nin olası CB Adaylığı konusu yeniden başlıca gündem maddeleri arasına girmiştir. "Toplumdaki CHP Algısı" araştırmamızda önceki araştırmalardan farklı çıkan tek sonuç, Özgür Özel'in İmamoğlu ve Yavaş'ın popülaritesini yakalamış olmasıdır” denildi.

orc-mansur-yavas.jpg

ASAL: YÜZDE 23.5 MANSUR YAVAŞ

Asal Araştırma da, Temmuz ayı içerisinde benzer bir anket gerçekleştirdi.. Asal’ın “Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı” anketinden Mansur Yavaş birinci çıktı. Ankette katılımcılara açık uçlu olarak “Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılsa sizce muhalefetin adayı kim olmalıdır” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 23.5’i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cevabını verdi. Bu ismi yüzde 20.8 ile Ekrem İmamoğlu izledi.

mansur-yavas.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.