Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı’na yeşil ışık: “Elbette olurum”

Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı’na yeşil ışık: “Elbette olurum”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, partisinin aday göstermesi durumunda Cumhurbaşkanlığına aday olabileceğini belirtti. Yavaş, "Elbette olurum" diyerek potansiyel adaylığına yeşil ışık yaktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Sinan Burhan'ın sorularını yanıtlarken siyasi geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki net tavrı, siyasi kulislerde hareketliliğe neden oldu.

ANKETLERDE ÖNE ÇIKIYOR

Gazeteci Sinan Burhan, Yavaş'a kamuoyu anketlerinde ön plana çıktığını hatırlatarak, partisinin aday göstermesi durumunda Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını sordu. Yavaş'ın bu soruya verdiği "Elbette olurum" yanıtı, siyasi gündeme bomba gibi düştü.

SON DÖNEM AÇIKLAMASI

Yavaş, daha önce mevcut görevinin son dönemi olacağını açıklamıştı. Bu açıklama, siyasi kariyerinin geleceği hakkında spekülasyonlara yol açmıştı. Ancak Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yakması, yeni bir siyasi yol haritasının sinyallerini verdi.

SİYASİ KULİSLERDE YANKI

Yavaş'ın bu açıklaması, siyasi çevrelerde geniş yankı uyandırdı. Muhalefet cephesinde potansiyel bir Cumhurbaşkanı adayı olarak değerlendirilen Yavaş'ın bu net tavrı, önümüzdeki seçim stratejilerini etkileyebilecek bir faktör olarak görülüyor.

Yavaş'ın açıklaması, Türkiye siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak yorumlanırken, partisinin ve diğer muhalefet partilerinin bu konudaki tavırları merakla bekleniyor.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Gazeteci Sinan Burhan, gündeme bomba gibi düşen sözlerini TV100 ekranındaki canlı yayında açıkladı. Burhan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“’Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Eğer partiniz sizi aday gösterirse Cumhurbaşkanı adayı olur musunuz? Bu yükün altına girer misiniz?’ anlamında bir mesaj attım kendisine. Kendisi de ‘Ben elbette bu yükün altına girerim. Cumhurbaşkanı adayı olurum’ dedi.

Bu durum muhalif bir gazeteciye yaptığı açıklama olması bakımından çok önemli. Hem şöyle de diyebilirdi: ‘Böyle bir tartışmanın zamanı değil. Daha erken böyle bir tartışma için. Bu konuda bir açıklama yapmak istemiyorum.’”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.