Hüda Par’dan kışlasız askerlik teklifi; Kışla zorunluluğu mağdur ediyormuş

Hüda Par’dan kışlasız askerlik teklifi; Kışla zorunluluğu mağdur ediyormuş
Hüda Par Milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de yaptığı konuşmada, bedelli askerler için uygulanan 28 günlük kışla şartının kaldırılmasını talep etti. Hüda Parlı Dinç, bedelli askerlerin hiç kışla görmemesini istedi.

14 Mayıs seçimlerine AK Parti listelerinden katılarak, 4 milletvekili kazanıp TBMM’ye giren Hüda Par, bedelli askerler için uygulanan 28 günlük kışla şartının kaldırılmasını istedi.

"MAĞDUR EDİYOR"

AK Parti’yi desteklemesiyle bilinen Hüda Par, bedelli askerlik uygulamasında 28 kışla şartı olmasının uygulamadan yararlanmak isteyen gençleri ve ailelerini mağdur ettiğini savundu.

Hüda Par Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de yaptığı konuşmada, "28 günlük kışla zorunluluğu hem gençlerimizi hem de ailelerimizi ciddi bir şekilde mağdur etmektedir" dedi.

Hüda Parlı Faruk Dinç, kışla zorunluluğu yerine şu öneride bulundu: "Bunun yerine; 6 Şubat’ta deprem felaketi yaşadık, millet olarak bir eksiklik gördük. İlk yardım, acil yardım, arama kurtarma ekiplerinin yetersizliğini hepimiz gördük. 28 günlük kışla zorunluluğu yerine; ilk yardım, acil yardım ve arama kurtarma eğitimi verilsin. Felaket yaşandığı zaman bu memlekete de bir katkı sağlanmış olur."

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.