CHP'de parti içi muhalefet kaynıyor: “Belediye Başkanları örgüte müdahale etmesin”

CHP'de parti içi muhalefet kaynıyor: “Belediye Başkanları örgüte müdahale etmesin”
Bugün Ankara'da düzenlenen bir çalıştayda CHP'li parti içi muhalefet liderleri, belediye başkanlarının parti örgütü üzerindeki etkisinin sınırlandırılması gerektiğini söyledi. 6-9 Eylül tarihlerinde yapılacak olan tüzük kurultayı öncesi sular ısınıyor.

CHP içerisinde parti içi muhalefetin önde gelen isimleri, Ankara'da düzenlenen bir çalıştayda belediye başkanlarının parti örgütü üzerindeki etkisinin sınırlandırılması gerektiğini vurguladı. 6-9 Eylül tarihlerinde yapılacak olan tüzük kurultayı öncesinde, Bülent Kerimoğlu'nun öncülüğünde düzenlenen "Bağımsız İrade - Güçlü Örgüt" temalı çalıştayda, parti tüzüğüne yönelik önemli değişiklik talepleri gündeme getirildi.

Çalıştayda, ön seçim yapılması gerektiği ve ihraç süreçlerinin daha şeffaf olması yönündeki talepler dikkat çekti. Katılımcılar parti örgütlerinin daha güçlü ve bağımsız olmasını savunarak, parti içi demokrasinin önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.

10-003.jpg

VESAYETE İZİN YOK

Bülent Kerimoğlu, çalıştayda yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının parti örgütü üzerindeki etkisine son verilmesi gerektiğini belirterek, “Yerel yönetimlerin, parti örgütünü ekmek aş, para, pul, makam mevki ile terbiye etmesine son vermeliyiz. Tüzükte bu durumu engelleyecek düzenlemeler yapılabilir” dedi.

Kerimoğlu, belediyelerde yönetici olan kişilerin parti örgütünde karar verici olmalarının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Vesayet kabul edilemez. Hiç kimsenin, ister Büyükşehir Belediye Başkanı ister ilçe Belediye Başkanı olsun, Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütü üzerinde vesayet kurmasına müsaade edemeyiz” ifadelerini kullandı.

12.jpg

İBB Başkanlığı yarışında İmamoğlu'na karşı adaylığını açıklayan Kerimoğlu'nun özel fotoğrafları basına sızdırılmıştı.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.