Zafer Çarşısı'ndaki kitapçılar yeni meydana taşındı

Zafer Çarşısı'ndaki kitapçılar yeni meydana taşındı
Kızılay ve Sıhhiye arasında yapımına başlanan Zafer Meydanı Projesi’nde sona gelindi. İnşaatın başlamasıyla Zafer Çarşısı’ndan ayrılan kitapçıların yeni meydana taşındığı gözlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılay ve Sıhhiye arasında yapımına başlanan Zafer Meydanı Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Zafer Çarşısı’nı da kapsayan meydan son halini almaya başlarken, proje yetkilileri çalışmaların büyük bölümünün yaz aylarında tamamlanacağını belirtti.

1-001.jpg

SON ŞEKLİNİ ALIYOR

Zafer Çarşısı’nda yer alan kitapçıların yeni meydana taşındığı görüldü. Meydanda devam eden çalışmalarının sona ermesiyle birlikte sergi alanları, çalışma ve dinlenme alanları, kafeterya, öğrenci etkinlik merkezi binası, etkinlik amfisi, süreli ve süresiz sergi alanı, seminer alanı, ortak ve bireysel çalışma alanları, kentsel teras gibi alanlar hizmete açılacak.

3-002.jpg

ÇARŞI TADİLATA ALINDI

Meydanla birlikte tadilata alınan Zafer Çarşısı’nda esnaf bilinmezlik sürecinden geçiyor. Ulus gazetesinin sahadan aldığı bilgilere göre çarşı esnafına tadilat çalışmaları ile ilgili kapsamlı bilgi verilmedi.

Zafer Çarşısı’nda esnaflık yapan bir vatandaş, “Çarşı’dan yukarı taşındık ama çalışmalar ne zaman bitecek bilmiyoruz. Bize kimse bir tarih vermedi. 6 ay sürer diyen de var 1 yıl sürer diyen de. Şu anda meydan üzerinde hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

4-003.jpg

YENİ BİR NEFES GETİRECEK

Zafer Meydanı 3 bin 700 metrekarelik açık alana sahip proje ile Ankara'nın yeni cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor. Öğrenciler için amfi ve peyzaj alanları sunan proje, toplamda 5 bin 440 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Zafer Çarşısı, park ve meydanı birbirine bağlayacak proje, Ankara'ya yeni bir nefes getirmeyi hedefliyor.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.