Uzmanlardan köpek refahı uyarısı: Lüks ve hastaneli barınaklara gerek yok

Uzmanlardan köpek refahı uyarısı: Lüks ve hastaneli barınaklara gerek yok
Belediyelere seslenen Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu, köpek refahı için lüks ve hastaneli barınaklara gerek olmadığını söyledi. Sabuncuoğlu, “Veteriner hekiminize uyarak bol serin su, israf edilen gıdalar ile köpeklere çiçek gibi bakabilirsiniz” dedi.

2 Ağustos’ta Meclis’te kabul edilerek yasalaşan başıboş köpek düzenlemesinin ardından Türkiye genelinde başıboş köpeklerden kaynaklı 20’den fazla yaralanma olayı ile 3 ölüm haberi geldi. Sonuncu İstanbul Fatih’te yaşanan olayda 7 başıboş köpeğin saldırısına uğrayan Ayhan Özçelik vefat etti. Yasayla birlikte belediyelere köpekleri toplamak ve kurdukları barınaklarda refahını sağlama zorunluluğu getirilirken Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu, köpek refahı için 5 şartı sıraladı. Nilüfer Sabuncuoğlu köpeklerin refahının sokakta imkansız olduğunu vurgulayarak, “Minimum harcama ile, çit – sundurma. Karantina-biyogüvenlik önlemlerine yüzde 100 uyarak, Veteriner hekiminizin kararlarına müdahale etmeden, bol serin su, israf edilen gıdalar ile çiçek gibi bakabilirsiniz” dedi.

1-004.jpg

5 MADDE İLE KÖPEK REFAHI

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda belediyelerin yasa ile zorunlu hale getirilen sorumluluk ve görevlerine vurgu yapan Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu, belediyelerin köpek refahı için lüks ve hastaneli barınaklar kurmak yerine sadece 5 şarta uyarak bunu sağlayabileceğini söyledi. Nilüfer Sabuncuoğlu köpek refahı için şartları şu şekilde sıraladı:

“1-) Su, su, su, su, su, yem

2-) Sabit, stressiz, uyaransız, gürültüsüz barınak

3-) Türdaşlarıyla beraber, enerjisini harcayacağı, oynayacağı, hareket edeceği, uyuyacağı alan,

4-) Ağrı, acı, hastalıktan ari olması

5-) Korku, tehdit, tedirgin hissetmemesi...”

2-002.jpg

İNSANLAR ÖLMEZ ZARAR GÖRMEZ

Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu, köpek refahının sokakta imkansız olduğunu vurgulayarak, “Minimum harcama ile, çit – sundurma, karantina-biyogüvenlik önlemlerine yüzde 100 uyarak, veteriner hekiminizin kararlarına müdahale etmeden, bol serin su, israf edilen gıdalar ile çiçek gibi bakabilirsiniz. İnsan ölmez, zarar görmez; köpekler sokakta sürünmez. Kanunla, TCK 257 ile, seçmenlerinizle başınız belaya girmez” dedi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.