Uzmanlar uyarıyor: Bol su için ve güneş kremi kullanın

Uzmanlar uyarıyor: Bol su için ve güneş kremi kullanın
Eczacı Deniz Güzelgöz, kavurucu yaz sıcaklarına en etkili çözümün bol su içmek ve düzenli olarak güneş kremi kullanmak olduğunu söyledi.

Eczacı Deniz Güzelgöz, kavurucu yaz sıcaklarına karşı en önemli önlemin bol su içmek olduğunu belirtti. Güneş koruyucuların yaş ve cilt tipine uygun olarak kullanılmasının gerektiğini vurgulayan Güzelgöz, “Özellikle güneşte uzun süre kalanların kremlerini 2 saatte bir yenilemeleri gerekiyor. Bununla birlikte gece terleme şikayeti olanlar da B12 vitamini kullanmalı. B12 vitamini bu sorun için en hızlı ve etkili çözümlerden biri” dedi.

Güzelgöz, vitamin kullanımlarının kontrollü olması gerektiğini ve doktor gözetiminde yapılmasının önemini belirterek, cilt bakımı için hyaluronik asit serumları, termal su ve gül suyunun da kullanılabileceğini söyledi.

1-002.jpg

İLK ÖNLEM BOL SU

Eczacı Deniz Güzelgöz, kavurucu yaz sıcaklarına karşı ilk önlemin su içmek olduğunu şöyle aktardı:

“En başta bol su içilmeli. Sıcak havalar nedeniyle vücudumuz çok fazla su kaybediyor. Bu nedenle kavurucu yaz sıcaklarında en başta bol bol su içmek ve olabildiğince güneşe maruz kalmamak gerekiyor.”

3-001.jpg

GÜNEŞ KORUYUCU ÇOK ÖNEMLİ

Kadın, erkek, bebek, yaşlı ve genç olmak üzere herkese uygun güneş kremi bulunduğunu söyleyen Güzelgöz, “Herkes cildine uygun ve içeriğinin temiz olduğunu bildiği güneş kremlerini kullanmalı. Yoğun bir şekilde güneşe maruz kalmak yanma ile alakalı sorunların yanında ciltte çeşitli hastalıklara da sebebiyet verebiliyor. Bu durumlardan korunabilmek için koruyucu güneş kremi kullanılmalı.

Güneş gören yerlerde çalışan kişiler kremlerini 2 saatte bir olarak yenilemeli. Aksi halde deride yanık ve lekelenmeler oluşabilir. Bu yanıklar devamlı olduğunda ciltte kalıcı hasarlara neden olabilir” şeklinde konuştu.

4-001.jpg

GECE TERLEMESİNE ÇÖZÜM

Deniz Güzelgöz, “Gece terlemeleri yaşayanlar B12 vitamini kullanabilir. B12 vitamini gece terlemeleri için çok etkili bir çözümdür. İnsanlar gece terlemelerinin oluşturduğu uyku bozukluğundan şikayet ediyor. Bu durumun en güzel ve en etkili çözümlerinden biri olan B12 vitamini, etkisini hemen göstererek uyku konforunu da arttırır.

Bununla birlikte Güneş kremi dışında cilt bakımı için kullanılabilecek hyaluronik asit serumları, termal su ve gül suyu gibi etkili ürünler bulunuyor. Mesela gül suyunu sprey olarak yanınızda taşıyıp ferahlamak için arada bir yüzünüze sıkabilirsiniz” dedi.

ÖLÇÜMSÜZ KULLANMAYIN

Vitamin kullanımlarının da kontrollü olması gerektiğini ifade eden Eczacı Deniz Güzelgöz, “Kışın d vitamini kullanıp da yazın birden bırakanlar ölçüm yaptırmadan bırakmasınlar. Yaz geldiği için ihtiyaç yokmuş gibi düşünülüyor ama kan değerlerine baktırmadan bırakmamak gerekiyor. Aynı şekilde takviye vitamin kullanmak isteyenler de doktorlarına başvurup kan değerlerine baktırıp öyle kullanmalılar” diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.