Ulusal Kanal’a Digitürk borcu nedeniyle acil para lazım: Yoksa kararacak

Ulusal Kanal’a Digitürk borcu nedeniyle acil para lazım: Yoksa kararacak
Perinçek’in Ulusal Kanal’ı Digitürk’e olan borcunu ödeyemezse üyeliği sona erecek. Kanal ve Aydınlık birkaç gündür takipçilerinden yardım talep ediyor ancak 1.5 milyon TL toplanabilmiş değil.

Doğu Perinçek liderliğindeki Vatan Partisi’nin yayın organı olarak bilinen Ulusal Kanal, maddi nedenlerle kapanmakla karşı karşıya. Ulusal Kanal’a acil 5 milyon TL lazım, yoksa Digitürk yayını tamamen sona erecek.

Ulusal Kanal’ın dijital televizyon yayını platformu Digitürk’e bir süredir ödeme yapamadığı ortaya çıktı. Kanal’ın Digitürk’e 5 milyon TL birikmiş borcu olduğu ifade edilirken, bu borç nedeniyle TV’nin üyeliği askıya alındı.

Ulusal kanal, Digitürk yönetimiyle masaya oturarak, borcunu yapılandırdı. Kanal’ın Digitürk’e olan 5 milyon TL’lik borcun 1.5 milyon TL’sini peşin ödemesi halinde üyeliği yeniden açılacak. Kalan 3.5 milyon TL ilerleyen zamanda taksitler halinde ödenecek.

YARDIM TOPLUYOR

Ulusal Kanal, sözkonusu Digitürk borcu için izleyicilerinden yardım toplamaya başladı. Kanal yetkilileri, Digitürk yayınlarının yeniden açılması için acil paraya ihtiyaç duyduklarını belirterek, izleyicilerden destek istiyor.

AYDINLIK DA DEVREDE

Perinçek Grubu’nun kağıt baskısı olan Aydınlık Gazetesi de aynı çağrılarda bulunarak, Ulusal Kanal için maddi yardım talep ediyor.

“DEVRİM MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Gerek Ulusal Kanal’da gerekse Aydınlık Gazetesi’nde yapılan açıklamalarda “Biz devrim mücadelesi veriyoruz. Ulusal Kanal bir karargâh. Devrimin ön cephesi. Yeniden Digiturk'te yayına devam etmesi için size, kanalın gerçek sahiplerine başvuruyoruz. Haydi göreve" deniliyor.

perincek.jpg

VE PERİNÇEK DE TOPA GİRDİ

2 gündür aralıksız yapılan yardım çağrılarına rağmen 1.5 milyon TL’nin toplanamaması üzerine topa bu kez de Doğu Perinçek girdi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “herkesi Ulusal Kanal’a destek vermeye” çağırdı.

“ULUSAL KANAL’SIZ BİR TÜRK MİLLETİ OLAMAZ”

Doğu Perinçek “Nasıl ordusuz bir Türk milleti olamazsa, Ulusal Kanalsız da bir Türk milleti olamaz. Başı dik yaşamak, üretmek, emperyalizme direnmek, kültürümüzü yaşatmak istiyorsak Ulusal Kanal’ı ayakta tutacağız” ifadelerini kullandı.

aydinlik-gazetesi.jpg

DAYANIŞMA BÜYÜYOR AMA…

2 gündür yapılan çağrı ve yayınlara rağmen 1.5 milyon TL henüz toplanamamışken, Aydınlık Gazetesi’nin bugün sürmanşetten “Digitürk için dayanışma büyüyor” diye yazması dikkat çekti.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.