Türkiye'de Instagram açılacak mı? Örneklerinin açılması yıllar sürdü

Türkiye'de Instagram açılacak mı? Örneklerinin açılması yıllar sürdü
Sosyal medya platformu Instagram'ın Türkiye'de erişime kapatılmasının ardından, kullanıcılar platformun ne zaman açılacağını merak ediyor. Geçmiş örnekler, sürecin uzun sürebileceğine işaret ediyor.

Türkiye'de daha önce yaşanan internet sitesi ve platform yasakları, Instagram'ın durumu hakkında ipuçları veriyor. YouTube, 2008-2010 yılları arasında 2 yıl, Wikipedia ise 2017-2020 yılları arasında 3 yıl boyunca erişime kapalı kalmıştı. Bu örnekler, Instagram yasağının da uzun sürebileceği endişesinin artmasına neden oldu. Yetkililer ise bu konuda karar verici etkenin Instagram olacağını, talep edilen maddelerde anlaşılması dahilinde bir saat içinde Instagram’a yeniden erişilebileceğini duyurdu.

BEKLENTİLERİN KARŞILANMASI GEREKİYOR

Uzmanlar, Instagram'ın açılması için yasal süreçlerin tamamlanması gerektiğini belirtiyor. Platformun Türkiye'deki yasal temsilcilik açması ve içerik kaldırma taleplerine uyum sağlaması bekleniyor. Ancak bu sürecin ne kadar süreceği belirsizliğini koruyor.

Süreçteki belirsizlik devam ederken Instagram'ın kapalı kalması, milyonlarca kullanıcıyı ve platforma bağlı işletmeleri de maddi yönden etkilemeye devam ediyor. Özellikle bu belirsizlikte her geçen saat maddi kayıp yaşanan influencer pazarlaması ve e-ticaret alanlarında faaliyet gösteren işletmeler, alternatif platformlara yönelmeye başladı.

VPN KULLANIMINDA ARTIŞ

Yasağa rağmen birçok kullanıcı, VPN hizmetleri aracılığıyla Instagram'a erişmeye devam ediyor. Bu durum, internet güvenliği konusunda yeni tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Sonuç olarak, Instagram'ın Türkiye'de ne zaman açılacağı belirsizliğini korurken, geçmiş örnekler sürecin uzun sürebileceğini gösteriyor.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile görüşüp taleplerini ilettiklerini söylemişti. Sosyal medya hesabından tekrar paylaşım yapan Uraloğlu, Instagram temsilcileri ile bugün bir görüşme daha gerçekleştireceklerini şu ifadelerle anlattı:

“Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.