Türkiye Cumhuriyeti'nin yeterli gücü var: Hayvan refahı korunacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin yeterli gücü var: Hayvan refahı korunacak
Başıboş köpeklere ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Avukat Devrim Koçak, devletin insan hakları ve hayvan refahını koruyacak güçte olduğunu vurgulayarak, “Güvenli sokaklar çocukların, huzurlu yuvalar köpeklerin olacak” dedi.

Bir süredir üzerinde çalışılan Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in ayrıntıları aktardığı açıklamada 17 maddelik teklif önce tarım komisyonuna ardından genel kurula gelecek.

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe dair kanun teklifini sosyal medya hesabından değerlendiren Avukat Devrim Koçak, kanunla birlikte artık özünde insan hakları olan gerçeğin konuşulacağını belirterek, “Güvenli sokaklar çocukların, huzurlu yuvalar köpeklerin olacak; evet ilk evladımız başıboş köpeklerce parçalandığında olması gereken bugün olacak! Keşke geç de güç de olmasaydı! Başta Mahra Melin Pınar olmak üzere başıboş köpekler sebebiyle hayatını kaybedenler ve parçalananlar bu mücadelenin şehit ve gazileridir! İnsan haklarının tesisi ve korunması için verdiğimiz bu mücadelede katkısı olan herkese sonsuz teşekkürler!” dedi.

4.jpg

GERÇEKLER KONUŞULACAK

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. 17 maddelik teklifin bu hafta Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'na, gelecek hafta ise Genel Kurul'a gelmesi bekleniyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, başıboş köpeklerin yarattığı halk sağlığı riskini vurguladı.

Güler, bazı yerel yönetimlerin mevcut kanunda köpeklerle ilgili yeterli çalışma yapmadığını sözlerine ekleyerek, sorumluluğun yine belediyelerde olduğunu ve artık sorumluluğunu yerine getirmeyen belediyelerde hapis cezası yaptırımı uygulanacağını söyledi.

Avukat Devrim Koçak, yeni kanun teklifine dair yaptığı değerlendirmede, sözde hayvanseverlerin konuyla ilgili çarpıtmalarda bulunduğu açıklamalara atıfta bulunarak, “Ne dediysek o! Safsata değil gerçekler konuşulacak! Çocuklar ölürken köpekler değil insan hakları konuşulacak! Sokakta başıboş köpek olmaz, başıboş köpekler toplanacak. Güvenli sokaklar çocukların, huzurlu yuvalar köpeklerin olacak” dedi.

1.jpg

DEVLET İNSAN HAKLARINI KORUR

Koçak, “Uyduruk belgelere göre değil, usulüne uygun taraf olduğumuz Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi’ne göre düzenleme yapılacak! Türkiye Cumhuriyeti Devleti insan haklarını da hayvan refahını da temin edip koruyacak güçtedir! Kendi sokağında tek bir başıboş köpeğe izin vermeyenler Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milleti hakkında yorum yapamaz, hüküm veremez! İlk evladımız başıboş köpeklerce parçalandığında olması gereken bugün olacak! Keşke geç de güç de olmasaydı! Başta Mahra Melin Pınar olmak üzere başıboş köpekler sebebiyle hayatını kaybedenler ve parçalananlar bu mücadelenin şehit ve gazileridir! İnsan haklarının tesisi ve korunması için verdiğimiz bu mücadelede katkısı olan herkese sonsuz teşekkürler!” diye konuştu.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.