Türk Dünyası Enver Paşa'yı anıyor: Ankara'da program düzenlenecek

Türk Dünyası Enver Paşa'yı anıyor: Ankara'da program düzenlenecek
Türk dünyası Enver Paşa'yı anıyor. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün kurtuluş yıldönümü için Ankara’da halka açık bir toplantı gerçekleşecek. Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa’nın konuşulacağı toplantı, ATO'da saat 18.00'de başlayacak.

Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin ortaklığında "Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa" anısına özel bir toplantı düzenlenecek.

Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak etkinlikte Azerbaycan ve Türkiye’nin dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştiren tarihi olaylar anılacak.

enver-pasa.jpg

KURAN-I KERİM TİLAVETİ YAPILACAK

Program Türkiye ve Azerbaycan silahlı kuvvetleri şehitleri anısına saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayacak. Ardından Kafkas İslam Ordusu hakkında kısa bir tanıtım filmi gösterilecek ve protokol konuşmaları gerçekleştirilecek. Etkinlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Prof. Dr. Abdurrahman Haçkal’ın Kuran-ı Kerim tilaveti de yer alacak.

Davetli konuşmacılar arasında Kafkas İslam Ordusu üzerine önemli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Zakir Avşar, Emekli Albay Atilla Güler ve Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur yer alacak. Konuşmaların ardından Azerbaycanlı sanatçılar Mehseti Özyürek ve Şebnem Karsa’nın araştırma-geleneksel müzik dinletisi sunulacak. Ayrıca Kafkas İslam Ordusu’na dair bir resim sergisi de ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.