Sözde köpekseverler kanun değişikliğine tepkili

Sözde köpekseverler kanun değişikliğine tepkili
Başıboş köpeklere ilişkin komisyona gelen kanun teklifine sözde hayvanseverlerden sert tepki geldi. HAYTAP Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, “10 yıl sonra çok pişman olacaksınız. Geriye adım atılmayacak bir yola doğru gidiyoruz” dedi.

Başıboş köpeklere dair kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Bu hafta Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'na, gelecek hafta ise Genel Kurul'a gelmesi beklenen kanun teklifine sözde hayvanseverler karşı çıkmaya devam etti.

Kanun teklifine dair açıklamalarda bulunan HAYTAP Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, belediyelerin 20 yıldır görevlerini yerine getirmediğini ve bundan sonra da yerine getirmeyeceklerini söyledi. Şenpolat, “Tıpkı Nazi kamplarında olduğu gibi yeni hayvanları koymak için içeridekiler öldürülecek. 300-400 kişilik memurlardan oluşan ve liyakatli özerk bir birim kurulmalı. 10 yıl sonra çok pişman olacaksınız. Geriye adım atılmayacak bir yola doğru gidiyoruz” dedi.

1-002.jpg

BARINAKLAR NAZİ KAMPI OLACAK

Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliğe karşı çıkan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Daha önce başıboş köpek saldırısında hayatını kaybedenler hakkında çıkan haberler için “Pireyi deve yapıyorlar” diyen Ahmet Kemal Şenpolat, bu kez de yeni yasayla birlikte hayvan bakımevlerinin Nazi kampına dönüşeceğine işaret etti. Şenpolat, kendi çözüm önerilerini üretim çiftliklerinin ve petshopların kapatılması ile uygulamaların 300 kişilik özerk birim tarafından yürütülmesi şeklinde sıraladı.

3-001.jpg

ÜRETİM ÇİFTLİKLERİNDEN BAŞLANMALI

Ahmet Kemal Şenpolat, “Üretim çiftlikleri ve petshoplar kapatılmalı, internetten hayvan ticaretini kapatmadığınız sürece siz konuya hakim değilsiniz. Hiçbir belediye başkanı görevden alınmayacak, hapse girmeyecek. Üretim çiftliklerinden yeni hayvanlar gelecek. Bakımevleri belli bir süre sonra dolacak. Tıpkı Nazi kamplarında olduğu gibi yeni hayvanları koymak için içeridekiler öldürülecek. 300-400 kişilik memurlardan oluşan ve liyakatli özerk bir birim kurulmalı. 10 yıl sonra çok pişman olacaksınız. Yaptığınız hareketlerden dolayı. Geriye adım atılmayacak bir yola doğru gidiyoruz” dedi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.