Servisçiler velileri uyarıyor: Korsan sürücülere dikkat edin

Servisçiler velileri uyarıyor: Korsan sürücülere dikkat edin
Servisçiler Odası Genel Sekreteri Lokman Solmaz, aileleri korsan servisler konusunda uyardı. Yalnızca "C" plakalı araçların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Ankara Servisçiler Odası Genel Sekreteri Lokman Solmaz, aileleri korsan servisler konusunda uyardı ve çocukların can güvenliği için yalnızca "C" plakalı araçların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca servis esnafının yapılan zamdan memnun olduğunu belirten Solmaz, “Şu an yaklaşık 10 kamu kurumu servis sözleşmesi bittiği için yeni ihaleye çıkmadı. Yıl sonu bu sayı çok artacak. Çoğunun sözleşmesi yıl sonu bitiyor. Bu sözleşmelerin sona ermesinden sonra kamu sözleşmesiyle çalışan yaklaşık 5 bin aracımız boşa çıkacak. Bu araçlar boşa çıktıktan sonra sadece öğrenci taşımacılığı yapacakları için servisten kazandığımız para, giderlerimizi bile karşılayamayacak” diye konuştu.

4.jpg

KORSANA BİNMEYİN

Ankara Servisçiler Odası Genel Sekreteri Lokman Solmaz, ailelere korsan servisler hakkında uyarılarda bulundu. Solmaz, “Ailelerden rica ediyorum kesinlikle korsan servis tercih etmesinler. Okul taşıtlarında gerekli standartlar ve önlemler bulunuyor. Korsan servislerde bu konularda hiçbir önlem bulunmuyor. Korsan servislere itibar edilmemeli. Çocuklarımız hiçbir denetime tabii olmayan bu araçlara bindirilmemeli. Hiçbir belge edinimleri yok. Çocuklarımızın can güvenliğini tehlikeye atmamak adına sadece ‘C’ plakalı araçları tercih etmeliyiz” şeklinde konuştu.

3.jpg

ZAM ORANI MEMNUN ETTİ

Esnafın yapılan zamdan memnun olduğunu belirten Lokman Solmaz, şu ifadeleri kullandı: "Servis esnafımız yapılan zam oranından memnun. Ancak şu anda en büyük sorunumuz, kamuda tasarruf nedeniyle sözleşmesi sona eren kurumların yenileme yapamaması. Bu durum, öğrenci taşımacılığından elde edeceğimiz gelirin çok düşük olmasına neden oluyor. Esnafımızın mevcut şartlardaki sıkıntısı bu. Bunun dışında, yapılan zam oranını yeterli buluyoruz ve bu zam, piyasa şartlarına uygundur."

1-001.jpg

5 BİN ARAÇ BOŞA ÇIKACAK

Solmaz, Kamuda Tasarruf Genelgesi kapsamında taşımacılık sözleşmesi biten kurumların sözleşme yenileyemeyecek olmasının esnafı kötü etkileyeceğini vurguladı. Solmaz, “Şu an yaklaşık 10 kamu kurumu servis sözleşmesi bittiği için son verdi. Yıl sonu bu sayı çok artacak. Çoğunun sözleşmesi yıl sonu bitiyor. Bu sözleşmelerin sona ermesinden sonra kamu sözleşmesiyle çalışan yaklaşık 5 bin aracımız boşa çıkacak. Bu araçlar boşa çıktıktan sonra sadece öğrenci taşımacılığı yapacakları için servisten kazandığımız para giderlerimizi bile karşılayamayacak. Bugün en yakın mesafe ücreti 1860 TL. Bu ücreti 20 öğrenciyle çarpsak 37 bin 200 TL yapıyor. Şoförün maaşı aracın yakıtı ve bakımı derken kazanılan bu para yetersiz kalıyor hatta giderimiz daha fazla oluyor” diye konuştu.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.