Sendikalardan doktorlara çağrı: "Türkiye'den ayrılmayın"
Son dönemde tekrar gündeme gelen sağlık personeline şiddetin, beyin göçünü arttıran en önemli faktörlerden biri olduğunu ifade eden Kamu Birliği Konfederasyonu ve Genç Sağlık-Sen Genel Başkanı Osman Kaya, “Kalifiyeli çalışanlarımızın yurt dışında değil, ülkemizde kalıp hizmet etmesi lazım. Bunun için onlara en iyi şartları sunmak, ülke olarak bizim sorumluluğumuzdur” dedi. Kaya, sağlık çalışanlarının ekonomik kaygılardan kurtulması ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, “Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişiler 'yasaklı hasta' ilan edilmeli ve bazı haklardan mahrum bırakılmalı” dedi. Ayrıca, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nde yapılacak değişikliklerin hasta yoğunluğunu artırabileceği ve maaş kaybına yol açabileceği uyarısında da bulundu.
KALİFİYE ÇALIŞANLARI KAYBETMEMELİYİZ
Genç Sağlık-Sen Genel Başkanı Osman Kaya, nitelikli iş gücünün korunmasının ülke için hayati önem taşıdığını belirterek, özellikle doktorlar, sağlık çalışanları ve kamu görevlilerinin değerinin iyi anlaşılması gerektiğini söyledi. "Sanayide bir ustayı yetiştirmek ne kadar zorsa, emin olun ki yıllarca eğitim almış, sınavlardan geçmiş ve koca koca kitapları bitirmiş doktorlarımızı ve kamu çalışanlarımızın yetişmesi de o kadar zor" diye konuştu. Kaya, bu kişilerin yalnızca bireysel başarılarıyla değil, ülkeye sundukları katkılarla da değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. "Kalifiyeli çalışanlarımızın yurt dışında değil, ülkemizde kalıp hizmet etmesi lazım. Bunun için onlara en iyi şartları sunmak, ülke olarak bizim sorumluluğumuzdur" dedi.
"EKONOMİK KAYGILARDAN KURTULMALI"
Kaya, sağlık çalışanları ve kamu görevlilerinin yaşadığı ekonomik sorunlara da dikkat çekerek, onların yaşam standartlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. "Ömrünün belki de yarısını okuyarak geçiren bu insanlar, 'en ucuz ev nerede' kaygısı taşımamalı. Gecenin bir saatinde uykusundan feragat edip çalışan bir kalbi ameliyat eden doktorlardan bahsediyoruz. Bizler, bu arkadaşlarımızın yaptığı fedakarlıkları göz önünde bulundurmalıyız. Onların ekonomik kaygılardan kurtulması gerekiyor. Hiçbir doktorumuzun, sağlık çalışanımızın ve memurumuzun ekonomik sıkıntılar yaşamadığı günlere uyandığımızda, birçok sorunun da aşılacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
YÖNETMELİĞE KARŞIYIZ
Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nde yapılması planlanan değişiklik taslağı hakkında açıklamalarda da bulunan Osman Kaya, “Bu değişiklik hem hasta yoğunluğunu artırabilecek hem de tedavi sürelerini kısaltabilecek bir uygulama. Ayrıca, aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışanlarımızın yeterli sayıda hasta gelmediğinde maaşlarında ciddi kayıplar yaşama riski söz konusu. Biz sağlık hizmetinin ertelenemez bir hizmet olduğunu biliyoruz ve bunu sürekli dile getiriyoruz. Aile Sağlığı Merkezlerimizde, hasta geldikçe gelir sağlayan bir sisteme karşıyız. Yönetmelik henüz çıkmamışken bu düzenlemenin durdurulması gerekiyor”
Kaynak:haberilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.