Samira Beyza Gürkan kimdir, ne iş yapıyor? Beyza Gürkan neden tutuklandı?

Samira Beyza Gürkan kimdir, ne iş yapıyor? Beyza Gürkan neden tutuklandı?
Sosyal medyadan yaptığı bazı paylaşımlar nedeniyle tutuklanan Samira Beyza Gürkan merak ediliyor. Samira Beyza Gürkan kimdir, ne iş yapıyor? Beyza Gürkan neden tutuklandı?

Sivas’ta sosyal medyadan yaptığı bazı paylaşımlar nedeniyle tutuklanan Samira Beyza Gürkan merak ediliyor. Samira Beyza Gürkan kimdir, ne iş yapıyor? Beyza Gürkan neden tutuklandı?

Beyza Gürkan kimdir? Asıl adı Samira Beyza Gürkan'dır, 22 yaşında ve Sivas’ta yaşıyor.

x ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla dikkat çekiyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dini değerlere hakaret içeren paylaşımlarıyla gündeme geldi. Tepki ve ihbarlar üzerine paylaşımları denetime tabi tutuldu ve içeriklerinde Cumhurbaşkanı’na hakaret, dini değerlere hakaret ve uyuşturucuyu özendirme tespit edildi.

96026-1.jpg

VE TUTUKLANDI

Yapılan işlemlerin ardından şüpheli Beyza Gürkan, "uyuşturucu madde kullanımını özendirme, Cumhurbaşkanına hakaret, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlarından adli makamlara sevk edildi.

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nün bu tespitleri üzerine Narkotik Suçlarla Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Beyza Gürkan’ı yakalayarak gözaltına aldı. Gürkan emniyetteki işlemlerimin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

sivas.jpg

SABIKALI ÇIKTI

Beyza Gürkan’ın daha 2021 yılında da ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

"ELİNİZE SAĞLIK"

Bu arada, Samira Beyza Gürkan'ın x hesabından, Hatay'da bir grup vatandaşın Suriyelilerin dükkanlarına saldırdığı olayları "Elinize kolunuza sağlık" yorumuyla paylaştığı görüldü.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.