Otobüs bileti ücretlerine sınırlama getirilsin, fırsatçılığın önüne geçilsin

Otobüs bileti ücretlerine sınırlama getirilsin, fırsatçılığın önüne geçilsin
Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, Bayram tatili öncesi otobüslere rağbetin arttığını, bazı firmaların bu durumu fırsata çevirdiğini belirterek “Bayram gibi özel günlerde piyasadaki otobüs bileti ücretlerine sınırlama getirilmelidir” dedi.

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç,16 Haziran Pazar günü başlayacak olan bayram tatili öncesi, otobüsle seyahat edecek vatandaşları “fırsatçılara” karşı uyarırken, devletten bazı taleplerde bulundu.

SINIRLAMA ŞART

Şehirler arası otobüs taşımacılığında fırsatçılık yapmak isteyen firmaların olabileceğini belirten Kılıç, “Bayram gibi özel günlerde piyasadaki otobüs bileti ücretlerine sınırlama getirilmelidir. Bu düzenlemeyle birlikte devletimiz; kamu yararına, aşırı ücret uygulanmasına, rekabet ortamının bozulmasına engel olacak şekilde bayramlarda tavan ücret tarifesi uygulamalıdır” dedi.

Tüketicilerin haklarını koruyabilmesi için yolculuk yapmadan önce araştırma yapması gerektiğini söyleyen Ergün Kılıç, fırsatçılık yaptığı belirlenen firmaların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına şikayet edilmesi gerektiğini ifade etti.

ergun-kilic.jpg

“TAVAN FİYAT UYGULANMALI”

Bayramlarda oluşabilecek fırsatçılığın önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, “Bazı otobüs firmaları, bayramlarda oluşan talep artışını fırsata çevirmek istiyorlar. Bu fırsatçılara geçit verilmemelidir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu konuda önlem almalıdır. Piyasadaki otobüs bileti ücretlerine sınırlama getirilmelidir. Bu düzenlemeyle birlikte devletimiz; kamu yararına, aşırı ücret uygulanmasına, rekabet ortamının bozulmasına engel olacak şekilde bayramlarda tavan ücret tarifesi uygulamalıdır” dedi.

TÜKETİCİ BİLİNÇLİ OLMALI

Ergün Kılıç, tüketicilerin bilinçli davranması gerektiğini ifade ederek, “Bayramda seyahat etmek isteyen tüketiciler otobüs firması tercihinde; fiyat, konfor ve yolcu taşıma deneyimi gibi faktörleri göz önünde bulundurmalı. Tüketiciler, sağlıklı ve güvenli bir yolculuk için ön araştırma yaparak tüketici haklarına saygılı firmaları tercih etmelidir. Bu konuda yapılacak araştırma sonucu seçilen firma tüketiciyi minimum düzeyde mağdur etme potansiyeline sahip olacaktır” şeklinde konuştu.

otobus.jpg

FIRSATÇILIK ŞİKAYET EDİLMELİ

Bayramlarda seyahat etmek isteyen insan sayısının talebi karşılayabilecek otobüs sayısından fazla olduğunu söyleyen Kılıç, şu ifadeleri kullandı: “Bayramlarda otobüs sayısı yetersiz olduğundan fiyatlarda artış yaşanıyor. Bu durum bazı firmalar tarafından kar odaklı bir anlayışla fırsata çevirme eğilimi olarak görülüyor. Bazen şehirler arası yolcu taşıması uygun olmayan araçlar da servise çıkarılabiliyor. Bu durumlarda tüketiciler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına şikâyette bulunmalı. Tüketiciler şikayetlerini otogarlarda faaliyet gösteren Belediye Zabıta Amirliklerine, İl Ticaret Müdürlüklerine ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bildirmeli. Esnaf odalar ve Ticaret Odaları da fırsatçılık yapan işletmeler hakkında gerekli incelemeleri başlatmalıdır.”

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.