Merhum Mehmet Doğan edebiyat çevrelerinde anılmaya devam ediyor

Merhum Mehmet Doğan edebiyat çevrelerinde anılmaya devam ediyor
TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, TYB Kurucu ve Şeref Başkanı merhum D. Mehmet Doğan hakkında yeni bir yazı kaleme alındı. Metinde, Doğan’ın resmi ideolojilere karşı bağımsız duruşunun pek çok düşünür ve akademisyene örnek olduğu vurgulandı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, TYB Kurucu ve Şeref Başkanı merhum D. Mehmet Doğan hakkında kaleme aldığı yazıda, Doğan’ın Türk dili ve edebiyatına olan katkılarına ve kültürel alandaki mücadelesine dikkat çekti.

Uluçay, yazısında Doğan’ın dil ve edebiyat alanında Türkiye’nin en önemli mütefekkirlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Ömrünü dil ve edebiyata adayan, çalışmalarıyla fikir ve düşünce dünyamıza ışık tutan, zor günlerde zor işlere soyunan, kültürel hayatımıza büyük zenginlikler katan D. Mehmet Doğan hakkında yazılacak o kadar çok şey var ki…" ifadelerini kullandı.

D. Mehmet Doğan ile yollarının kesiştiği anları ve birlikte yürüttükleri projeleri anımsayan Uluçay, özellikle TYB’nin 35. yılında düzenlenen “Ankara’dan Siirt’e Kültür Kervanı” programı sırasında Adıyaman’da gerçekleşen etkinlikleri dile getirdi. Bu süreçte Doğan’ın liderliğinde ve rehberliğinde kültürel çalışmalara olan katkılarının artarak devam ettiğini belirtti.

9.jpg

AKADEMİSYENLERE İLHAM KAYNAĞI OLDU

Doğan’ın derin düşünce geleneği ve kültürel mirası koruma çabalarının Türk edebiyatı ve kültür dünyası için büyük bir değer taşıdığını ifade eden Uluçay, onun özellikle Mehmet Akif Ersoy’un mirasına sahip çıkma konusundaki gayretlerinin altını çizdi. Doğan’ın kurucusu olduğu Mehmet Akif Ersoy Araştırma Merkezi ile Akif’in fikirlerini genç nesillere ulaştırmada önemli bir rol oynadığını belirtti.

Yazısında Doğan’ın yalnızca bir yazar değil, aynı zamanda Türkiye’nin kültürel ve entelektüel hayatında bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Uluçay, onun liderliğinde TYB’nin edebiyat dünyasının yanı sıra sosyal ve kültürel mücadelede de önemli bir platform haline geldiğini söyledi. Uluçay, Doğan’ın resmi ideolojilere karşı bağımsız duruşunun, pek çok düşünür ve akademisyen için ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Mehmet Sait Uluçay, yazısının sonunda D. Mehmet Doğan’ın ardından bıraktığı mirasın, genç nesillere ilham vermeye ve Türkiye’nin kültürel zenginliğini korumaya devam edeceğini ifade ederek, "Ardından büyük tesirler bırakarak gönül huzuruyla aramızdan ayrıldı. Fikirleri, davası, kültür, sanat, edebiyat alanında yaptığı ve yapmasını istediği çalışmalar, TYB tarafından takip edilmeye devam edilecektir" dedi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.