Memur Sen’den “tasarruf” tepkisi: Servis hizmeti engellenemez

Memur Sen’den “tasarruf” tepkisi: Servis hizmeti engellenemez
Hükümet’e yakın Memur Sen ve Ulaştırma Memur Sen, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile kamuda servis hizmetinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Sendika “Memurların emeğinden tasarrufu kabul etmiyoruz. Servis hizmeti engellenemez” dedi.

Hükümet’in açıkladığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne Memur Sen’den de tepki geldi. Hükümet’e yakınlığı ile bilinen Memur Sen Konfederasyonu ve bağlı sendikalar, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile kamuda servis hizmetinin kaldırılmasına itiraz ederek, bunun toplu sözleşme hükümlerine aykırı olduğunu duyurdu.

GENELGE NE DİYOR?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 13 Mayıs'ta kamuoyuna açıkladığı “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlanmıştı.
Genelge ile savunma ve güvenlik hizmetleri hariç, toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmeti sonlandırılmış, hizmet alımı yoluyla sağlanan personel servisi hizmetinin ise sözleşme süresi bitene dek sürmesi kararlaştırılmıştı.

personel-servisi.jpg

TOPLU SÖZLEŞME HUKUKUNA AYKIRI

Memur Sen ve bağlı sendikalar “Toplu sözleşme hükmü olan servis hizmeti genelge ile engellenemez…” başlıklı bir açıklama yaparak, kamuda servis hizmetinin kaldırılmasına itiraz etti.

Açıklamada “Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme'den itibaren kamu görevlilerinin kazanım hanesine eklediğimiz "Servis Hizmeti"nin Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile uygulamadan kaldırılması Toplu Sözleşme hukukuna aykırıdır” denildi.

MEMURLARIN EMEĞİNDEN TASARRUFU KABUL ETMİYORUZ

Uluslararası sözleşmeler, ILO normları ve Toplu Sözleşme hükümlerinin bağlayıcılığı hatırlatılarak "Servis Hizmeti" uygulamasının kaldırılmasının kamu emekçilerine karşı hukuksuz bir uygulama olacağı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: “Ulaştırma Memur-Sen olarak Toplu Sözleşme hükümlerinin yok sayılarak kamu görevlilerinin emeğinden tasarrufa gidilmesini kabul etmiyoruz. Konuyla ilgili hem hukuki süreç, hem de eylem süreci başlatacağımızı deklare ederiz.”

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.