Kusursuz ve pak olan Allah: “El-Kuddüs”

Kusursuz ve pak olan Allah: “El-Kuddüs”
Allah'ın en güzel isimlerinden biri olan "El-Kuddüs", tüm eksikliklerden ve kusurlardan arınmış, kutsal ve pak olan anlamına gelmektedir. Bu isim, Allah'ın ne kadar övülürse övülsün, her türlü övgünün üzerinde olduğunu ifade eder.

Kuran-ı Kerim'in Haşr Suresi'nde Allah, "Kuddüs, her noksanlıktan münezzeh olandır" şeklinde tanımlanmıştır. Bu ayet, Allah'ın yaratmış olduğu her şeyin kusursuz bir düzen içinde olduğunu ve O'nun her türlü eksiklikten uzak olduğunu göstermektedir. Evrendeki her şey, Allah'ın kusursuz yaratışının bir aynası gibidir. Gökyüzünden yeryüzüne, en küçük atomdan en büyük galaksiye kadar her şey, mükemmel bir uyum içinde çalışmaktadır. Bu düzen, Allah'ın ilminin ve kudretinin bir göstergesi olarak kabul edilir.

EL-KUDDÜS İSMİNİN ÖNEMİ

El-Kuddüs ismi, müminler için büyük bir öneme sahiptir. Bu isim, Allah'a olan inancı güçlendirir, insanlara huzur verir ve onları kötülüklerden korur. Müminler, Allah'ın kutsal olduğunu bilerek O'na saygı duyarlar ve O'nun emirlerine uyarlar.

TEMİZ BİR HAYATA VESİLE

El-Kuddüs ismi, insanın günlük hayatında da kendisini gösterir. Bu isim, insanları günahlardan ve kötülüklerden uzak durmaya teşvik eder. Müminler, Allah'ın kutsal olduğunu bilerek, temiz bir hayat sürmeye çalışırlar.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.