Köpek yasası acilen Meclis'e gelmeli

Köpek yasası acilen Meclis'e gelmeli
Güvenli Sokaklar Derneği, AK Partili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun başıboş köpek raporunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunmasının ardından açıklama yayınladı. Dernek Temsilcileri, “Millet için bu yasa acilen Meclis'e gelmeli” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu toplumun birçok kesiminden görüş alarak hazırlanan ‘Başıboş/Saldırgan Sokak Köpekleri’ sorununa ilişkin raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu.

AK Parti MYK toplantısında yapılan sunumun ardından Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklikle ilgili beklentiler arttı. Güvenli Sokaklar Derneği temsilcilerinden Avukat Meltem Zorba, “Milletin iyiliği için sıfır başıboş köpek tek çözümdür; bu yasa millet için yazılmalıdır, millete rağmen değil” değerlendirmesinde bulundu. Güvenli Sokaklar Derneği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, “Sıfır başıboş köpek politikasını, yasa değişikliği yoluyla sağlamanızı bir Mahra Melin Pınar daha solmadan, Meclis tatile girmeden acilen bekliyoruz” denildi.

2.jpg

ÇÖZÜM SIFIR KÖPEK

Başıboş sokak köpekleri sorununa ilişkin çalışmalar yürüten AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, haziran ayından itibaren toplumun birçok kesimiyle konuya dair görüşerek hazırladığı raporu AK Parti MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve MYK üyelerine sunduğunu açıkladı.

Yenişehirlioğlu, “Sokaklarda aziz milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanacağına; herkesin üzerinde mutabık kaldığı bu sorunun çözüme ulaşacağına inancımız tamdır. Evvelâ insan ardından hayvan ve çevre sağlığını tesis etmek için ortaya konulan bu iradenin toplumumuzun tüm kesimlerinin beklentilerini karşılayacak şekilde net bir çözüme ulaşması en büyük temennimizdir. Raporumuzun sorunun çözümüne ilişkin önemli katkılar sunacağına inanıyor; hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuyu değerlendiren Avukat Meltem Zorba, “Milletin iyiliği için sıfır başıboş köpek tek çözümdür. Bir kez daha başıboş köpek lobileri için kanun yapılamaz. Hele bizim acılarımızın üstünden onların talebi hiçbir şekilde yer bulamaz. Bu yasa millet için yazılmalıdır, millete rağmen değil” şeklinde konuştu.

1.jpg

GÜVENLİ SOKAKLAR ÇOCUKLARIN OLSUN

Avukat Devrim Koçak ise raporun sunulduğu anlarda Adana’daki başıboş köpek saldırısında ağır yaralanan 5 yaşındaki Abbas Casim’e işaret ederek, “Zamanla olgunlaşan armuttur! Sorunlar, hele ki can alan sorunlar zamanla büyür, daha çok can alır, daha çok zarar verir! 29-30 Kasım 2022 den beri değişen tek şey başıboş köpek saldırılarında ölen ve yaralanan sayısındaki artış! Biz hala başıboş köpeksiz güvenli sokaklar çocukların, huzurlu yuvalar köpeklerin olsun istiyoruz!” diye konuştu.

4.jpg

ACİL YASA BEKLENİYOR

Güvenli Sokaklar Derneği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Toplumun tüm kesimlerini memnun etme kaygısı yerine; toplumun çoğunluğunun isteği olan sıfır başıboş köpek politikasını yasa değişikliği yoluyla sağlamanızı bir Mahra Melin Pınar daha solmadan, Meclis tatile girmeden acilen bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.