Konya kapsül odalar gerçek mi?

Konya kapsül odalar gerçek mi?
Sosyal medyada paylaşılan bir videoda “Konya’da demir bir kule üzerine inşa edilmiş kapsül odalar” olduğu algısı oluşturuldu. Peki Konya kapsül odalar gerçek mi? İşte cevabı:

Bilim kurgu filmi sahnelerini andıran kapsül oteller veya kapsül odalar özellikle sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda “Konya’da demir bir kule üzerine inşa edilmiş kapsül odalar” olduğu algısı oluşturuldu.

Bir site tarafından yayınlanan videoda "Konya’da kişi başı 2500 TL ücreti olan manzaralı Konya Kapsül” ifadelerine yer verildi.

HAYLİ HEYECANLANDIRDI

Video, özellikle dünyanın gelişmiş bölgelerinde son dönemde moda olan kapsül otelleri bilenleri hayli heyecanlandırdı. Videoyu izleyenlerden çoğu bunun gerçek dışı olduğunu ifade ederken, kimileri “gerçek olmasını” diledi. Bazı internet kullanıcıları da videodaki kapsül odaların aslında Londra’da olduğunu ileri sürdü.

KONYA KAPSÜL GERÇEK Mİ?

Son derece etkileyici görüntüler içeren videoyu izleyen herkesin kafasında, Konya Kapsül Odalar gerçek mi sorusu oluştu.

Aynı şekilde internette de Konya kapsül odalar gerçek mi, montaj mı sorusunun cevabı aranmaya başladı.

Konya kapsül odaları videosundaki görüntülerin gerçek olması dilense de, durumun hiçte öyle olmadığı anlaşıldı. Konya kapsül odalar videosu gerçek dışı; Konya’da böyle bir yer bulunmuyor.

JAPONYA’DA VAR

Türkiye’de henüz hiç olmayan kapsül odaların dünyadaki ilk örnekleri Japonya’da bulunuyor. Japonya'da tüm gününü ofiste çalışarak geçirip akşamları eğlenen elit kesim, evlerine gitmeden bu kapsül odalarda konaklayıp, dinlenebiliyorlar. Sıra dışı bir mimariye sahip Japonya kapsül odaları, ülkede uyku kutusu olarak da tanımlanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.