Kocaeli Tarım Müdürlüğü’nden o videoya açıklama

Kocaeli Tarım Müdürlüğü’nden o videoya açıklama
Sosyal medyada “bir devlet dairesinden görüntüler” diye yayınlanan videodaki yerin Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü olduğu anlaşıldı. Müdürlükten yapılan açıklamada, personelin bir kısmının izinde, bir kısmının sahada, bir kısmının toplantıda olduğu kaydedildi.

X gibi sosyal medya platformlarında “bir devlet dairesinden görüntüler” denilerek yayınlanan videodaki yerin Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olduğu anlaşıldı.

Müdürlükten yapılan açıklamada personelin bir kısmının izinde, bir kısmının sahada, bir kısmının toplantıda olduğu, kalanların görevleri başında olduğu fakat videoda onların gösterilmediği kaydedildi.

GÖRÜNTÜLERDE NE VAR?

Hafta içi saat 14.00’te çekilen görüntülerde, devlet dairesinin odaları tek tek geziliyor, odaların boş olduğu, hiçbir çalışanın bulunmadığı anlatılıyordu. Videoyu çeken vatandaş “Ne gelen var ne giden, her yer bomboş” diyordu. Kocaeli'nde bir vatandaşın saat 14:00'te bir devlet dairesinden çektiği görüntüler sosyal medyada bir anda gündem olunca, ilgili kurumdan yazılı açıklama geldi.

Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ‘Devlet dairesinden görüntüler’ paylaşımı üzerine bu açıklamayı yapma ihtiyacı hasıl olmuştur” denildi.

BİR KISMI İZİNDE, BİR KISMI TOPLANTIDA, BİR KISMI SAHADA

Videoda görülen yerlerin Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü olduğu kaydedildi ve bu 3 müdürlükle ilgili şu bilgiler verildi:

“İzinde olanların dışında toplam 42 personelimiz görev yapmaktadır. Çiftçilerimizin bilgilendirilmesi, üreticimizin sorunlarının yerinde çözülmesi ve işleri gereği bu personelimizin 21’i sözkonusu saatlerde sahada mesaidedir.

Kalan personelimizden de 8’i diğer şubelerde toplantı halinde, 13’ü de odalarında görevi başındadır. Ancak video dikkatle izlendiğinde bazı odaların kayda alınmadığı, kasıtlı olarak görevi başındaki personelimize yer verilmediği tespit edilmiştir.”

tarim.jpg

TOPLAM PERSONEL SAYISI 213

Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ayrıca “Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak, görevimiz gereği 213 personelimizle Türkiye’nin tarım, hayvancılık ve gıda sektöründe önemli yere sahip ilimizde vatandaşımıza hem sahada hem de müdürlüğümüzde mesai mefhumu gözetmeden hizmet etmeyi sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz” denildi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.