Kayseri’de eğitim uçağı düşmüş, 2 pilotumuz şehit olmuştu: İzmir’i ayrıca üzdü

Kayseri’de eğitim uçağı düşmüş, 2 pilotumuz şehit olmuştu: İzmir’i ayrıca üzdü
Kayseri’de düşen askeri eğitim uçağında pilot albaylarımız Gökhan Özen ile Uğur Yıldız’ın şehit olması İzmirlileri ayrıca üzdü… Her iki şehidimizin de İzmir'de ikamet ettiği öğrenildi.

Bugün öğle saatlerinde Kayseri’de askeri eğitim uçağı düşmüş, 2 pilotumuz şehit olmuştu. Kayseri’de düşen askeri eğitim uçağında pilot albaylarımız Gökhan Özen ile Uğur Yıldız’ın şehit olması İzmirlileri ayrıca üzdü… Her iki şehidimizin de İzmir'de ikamet ettiği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağının kaza kırıma uğradığını, iki pilotun şehit olduğunu açıkladı.

sehit-pilot.jpg

BAKANLIKTAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri'de eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Hava Pilot albaylar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Yaşar Güler de kazayla ilgili açıklama yaparak "Kahraman silah arkadaşlarımız 4 Haziran'da şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

İZMİRLİLERİ AYRICA ÜZDÜ

Kazada hava pilot albaylarımız Uğur Yıldız ve Gökhan Özen’in şehit düşmesi İzmirlileri ayrıca üzdü. Şehit pilotların aslen İzmirli oldukları ifade edildi. Hv. Plt. Alb. Gökhan Özen’in Karşıyaka Örnekköy, Hv. Plt. Alb. Uğur Yıldız’ın da Çiğli Ataşehir’de ikamet ettiği öğrenildi.

Bu arada, şehit Pilot Albay Gökhan Özen’in babasının Eskişehir’de yaşadığı öğrenildi. Yetkililer Tepebaşı ilçesi Şeker Mahallesi'nde yaşayan babası Mehmet Yüksel Özen'in evine gelerek, şehidin şehadet haberini verdi. Acı haberi alan şehidin yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Komşuları, baba Mehmet Yüksel Özen ve yakınlarına taziyelerini iletti, babaevinin bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı.

sehit-evi.jpg

EŞİ VE KIZI İZMİR’DE YAŞIYOR

Şehit Pilot Albay Gökhan Özen’in 9 yaşında bir çocuk babası olduğu, eşi Şeyma Özen'in kızıyla birlikte İzmir’de ikamet ettiği belirtildi. Şehidin annesi Zarife Özen'in 1978 yılında vefat ettiği, İzmir'de 9 yaşındaki kızıyla ikamet eden eşi Şeyma Özen'e de şehadet haberinin verildiği öğrenildi.

YILDIZ DA İZMİR’DE İKAMET EDİYORDU

Şehit Pilot Albay Uğur Yıldız’ın da İzmir’de yaşadığı edinilen bilgiler arasında. Yıldız’ın aslen Kastamonu Daday nüfusuna kayıtlı olduğu ifade edildi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.