Kadın kuaförlerinde pazar çıkmazı: Belirsizlik "kısmen" giderildi

Kadın kuaförlerinde pazar çıkmazı: Belirsizlik "kısmen" giderildi
Kadın kuaförleri pazar günleri kapalı olma isteklerini sürdürüyor. Bakanlığın kararı sonrası belirsizlik kısmen giderilse de, birçok kuaför pazar günleri kapanma konusunda kararsız.

Kadın kuaförleri pazar günleri kapalı olma isteklerini sürdürüyor. Bakanlığın kararı sonrası belirsizlik kısmen de olsa giderilse de, birçok kuaför hala pazar günleri kapanma konusunda kararsız. anadolugazete.com'dan Ali Demiraslan'a konuşan Ela Erdim, pazar günleri dükkanların açık olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, çalışanların bu günü aileleriyle geçirebileceği tek fırsat olarak gördüğünü vurguladı.

Erdim, "Herkes bu kurala uysaydı çok güzel olacaktı, fakat kimse uymadığı için sistem çürüdü," ifadelerini kullandı. Pazar günlerinin açık olmasının zorunlu olmadığını belirten Erdim, isteyenin istediği gün açabileceği bir sistemin geldiğini ve bunun sektörde rekabet yarattığını söyledi. Kuaförler, "O açtı, benim de açmam lazım; yoksa müşterim kaçar," düşüncesiyle pazar günleri de çalışmak zorunda kaldıklarını belirterek, bu durumun sosyal hayatlarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Erdim, "Bence pazar günleri kapatılsın ama herkes bu kurala uysun," dedi.

2-003.jpg

BAĞLAYICI DÜZENLEME GEREK

Birçok kadın kuaför çalışanı ve sahibi, pazar günlerinin kapalı olmasını destekliyor. Yapılan bir oylamada çoğunluğun kapanmadan yana olduğunu belirten Erdim, buna rağmen kimsenin bu kurala uymadığını söyledi. Erdim, "Zabıtayla görüştüğümde sadece birkaç arkadaşımın kapattığını, geri kalanların ise açık olduğunu gördüm" dedi.

Pazar günleri açık olma durumu sektörde bir belirsizlik oluşturuyor. "Net bir çözüm üretilmediği sürece bu belirsizlik devam edecek gibi," diyen Erdim, yetkililerin de bu konuda bir çözüm getirmediğini belirtti. Kuaförler, yetkililerden bu konuda daha kesin ve bağlayıcı bir düzenleme bekliyor.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.