İnsan fabrikası Kızılyıldız Futbol Akademisi çocukları geleceğe hazırlıyor

İnsan fabrikası Kızılyıldız Futbol Akademisi çocukları geleceğe hazırlıyor
Ankara'da faaliyet gösteren Kızılyıldız Futbol Akademisi, gençleri sadece futbolda değil, hayatta başarılı olmaya hazırlıyor. Akademi, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutarak; disiplinli, saygılı ve başarılı bireyler olma yolunda destek oluyor.

2015-2005 yılları arası doğumlu gençlerin eğitim görme fırsatı bulduğu Kızılyıldız Futbol Akademisi kurucusu Oğuzhan Balcı, Gazeteilksayfa.com’dan Bedirhan Şahin’e özel açıklamalar yaptı. Çocukların sportif faaliyetlerinden gelecek planlamalarına ve iyi bir insan olabilmelerine kadar pek çok alanda düşüncelerini paylaşan Balcı, takımın adını seçme nedenini “Gök girsin, kızıl çıksın” sözünden esinlenerek, çocuklara milli bilinci aşılamayı amaçladıklarını belirtti. Oğuzhan Balcı, “Bizim için sportif faaliyet ikinci planda. Biz, onları ülkesine, vatanına, milletine ve devletine daha faydalı birer birey haline getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi. Akademide eğitim gören çocuklar ise Oğuzhan hocalarından memnun olduklarını belirterek geleceğe dair hedeflerini paylaştı.

haber-ilk-sayfa-2.jpg

“FUTBOL İYİ HİSSETTİRİYOR”

Akademide eğitim gören gençler, futbolun hayatlarındaki olumlu izlerini vurguladı. 16 yaşındaki Talip Doğan, "Futbol beni zinde kullanıyor ve iyi hissettiriyor. Hedefim iyi bir futbolcu olmak" derken, 13 yaşındaki Miraç Efe Erdoğan, "Futbol bana her zaman iyi bir insan olmayı öğretiyor" diyerek spor aracılığıyla edindiği değerleri anlattı. 17 yaşındaki Yasin Özer ise futbolun psikolojik sağlığına dikkat çekti. Özer, "Moralim bozulduğunda topa dokunmam beni kendime getiriyor" dedi.

haber-ilk-sayfa-3.jpg

VELİLER OLDUKÇA MEMNUN

Veliler, Kızılyıldız Futbol Akademisi’nin çocuklarının üzerindeki etkilerinden memnun olduğunu aktardı. Akademinin 13-14 yaş altyapısında bulunan Mehmet Sefa Aydoğan'ın annesi Gülhan Aydoğan, "Çocuğumuz sokak ortamından uzak, arkadaş çevresiyle daha iyi iletişim kuruyor ve kötü şartlardan uzak duruyor" diyerek akademisinin güvenli bir ortam sağladığını söyledi. Çocuğunu ilerde yeşil sahalarda görmek istediğini belirten anne Aydoğan, “Oğuzhan Hocamızdan çok memnunuz, doğru yerdeyiz” şeklinde konuştu.

haber-ilk-sayfa-4.jpg

AKADEMİNİN MİSYONU "KÖTÜ ALIŞKANLIKLARLA MÜCADELE"

Akademi kurucusu Oğuzhan Balcı, Gazeteilksayfa.com’a takımın isim seçiminden eğitim kimyasına kadar her detayı özenle planladıklarını belirtti. "Kızılyıldız'dan faydalanmak için milli bilinç aşılamak istedik" diyen Balcı, akademisinin temel amacını şöyle açıkladı: "Amacımız öncelikle çocuklarımızın doğru ahlakla yetişmesi.”

Öte yandan sağlıklı yaşama da vurgu yapan Balcı, "Çocukların meşgul olması çok önemli. Haftanın 4-5 günü sahada yaşayan bir çocuk, kötü alışkanlıklara yönelecek fırsat bulamıyor ve bu alışkanlıklardan uzak kalmış oluyor" dedi.

haber-ilk-sayfa-5.jpg

FUTBOLCU DEĞİL İNSAN YETİŞTİRİYORLAR

Akademinin sadece futbol eğitimi vermekle kalmayıp, öğrencinin hayatındaki her detayı düşündüğünün altını çizen Balcı, pediatristler ve pedagoglarla işbirliği yaptıklarını belirtti. Öğrencinin okuldaki başarısından sahadaki durumuna, aile içindeki konumundan sosyal yaşantısındaki tutumuna varıncaya kadar her anını izlediklerini ve takip ettiklerini belirten Balcı, "Burası bir futbol akademisinden farklı olarak kişisel bir altyapısı konumunda. Çocuklarımızı başarılı oldukları alanlara ilişkin yönlendirebiliyoruz" diyerek, akademisinin çok yönlü yaklaşımına atıfta bulundu.

AİLELERLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDELER

Akademi kurucusu ve koçu Oğuzhan Balcı, akademide ailelerle sürekli iletişim halinde olduklarını da söyledi. Aylık kahvaltı organizasyonları ve toplantılarla aileleri bilgilendirdiklerinin altını çizen Balcı, çocukların gelişimini periyodik olarak takip ettiklerini belirtti. Oğuzhan Balcı, çocukların hayal pencerelerinin genişlemesi için eski profesyonel sporcuları akademiye davet ederek, çocukları motive etmeyi de ihmal etmediklerinin altını çizdi.

KIZILYILDIZ’DAN BAŞAKŞEHİR’E

Kızılyıldız Futbol Akademisi’nin kısa sürede önemli başarılara imza attığını söyleyen Balcı, haziran ayında iki oyuncusunu Başakşehir FK akademisine transfer ettiğini dile getirdi. Eylül ayında da bir oyuncusunu Konyaspor'a göndermeye hazırlanan Balcı, takımından memnun olduğunu söyledi.

Oğuzhan Balcı, son olarak şu ifadelerle sözlerini noktaladı: "Üç yıldır beraberiz ve bir aile gibi olduk. Başarıya giden yolda aile olabilmekten geçiyor. Bu modeli Ankara'da oturtmaya çalışıyoruz. İlerde çok daha başarılı olacağız."

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.