İkinci konutu olanlara vergi geliyor

İkinci konutu olanlara vergi geliyor
Hükümet’in ikinci konuta vergi getirmeye hazırlandığı iddiaları güçlendi. AK Parti’ye yakın yazarlardan Cem Küçük, Bakanlığın ikinci konuta vergi hazırlığında olduğunu duyurdu.

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi yayınlayan Hükümet’ten, şimdi de Vergi Reformu bekleniyor. Vergi Reformu’yla yeni vergilerin geleceği konuşuluyor.

Bu kapsamda Hükümet’in ikinci konuta vergi getirmeye hazırlandığı iddiaları güçlendi. AK Parti’ye yakın yazarlardan Cem Küçük, Bakanlığın ikinci konuta vergi hazırlığında olduğunu duyurdu.

İKİSİ DE ARTACAK

Türkiye Gazetesi Yazarı ve TGRT TV Programcısı Cem Küçük, x hesabından yaptığı paylaşımda “Bakanlık ikinci konuta vergi hazırlığında. Vergi reform paketinde 2 veya daha fazla konutu olanlara daha fazla emlak vergisi ve tapu harcı getirilmesine yönelik maddelerin bulunduğu belirtiliyor" dedi.

cem-kucuk.jpg

KATLAMALI OLACAK

Cem Küçük TGRT Haber TV'de yaptığı açıklamada da "Sözkonusu tasarının yasalaşması halinde köyünde evi, tatil beldelerinde yazlığı olan milyonlarca vatandaş katlamalı bir şekilde vergi ödeyecek" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bir süredir vergi reformu üzerinde çalıştığı biliniyor.

5 YIL SONRAYA DA VERGİ GELİYOR

Bu çalışmalarla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde muhalif gazetelerde yer alan haberlerde, “Hükümet’in, birden fazla konutu olanlara katlamalı Emlak Vergisi ve tapu harcı getirmeye hazırlandığı” ileri sürülmüştü.

Haberlerde reform ile ikinci konuta yüksek vergi getirilmesinin yanı sıra, konutunu 5’inci yıldan sonra satanlardan da vergi alınmaya başlanacağı iddia edilmişti. Yine konut satışlarında alınan vergilerin piyasa bedelleri üzerinden hesaplanacağı öne sürülmüştü.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.