HAYKONFED köpek mitingi için tarihi açıkladı: Valilik’ten izin bekleniyor

HAYKONFED köpek mitingi için tarihi açıkladı: Valilik’ten izin bekleniyor
HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, 23 Haziran tarihli köpek mitingi için Ankara Valiliği’ne izin başvurusu yaptıklarını açıkladı. Özkan, “Gün ayrılma değil, canlar için birlik olup, “TEK SES TEK YÜREK” olma günüdür” dedi.

Sahiplenilmeyen sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören kanun taslağına karşı günde 11 kısırlaştırma ile popülasyonun kontrol altına alınacağını savunan HAYKONFED, 23 Haziran tarihli Büyük Ankara Mitingi için 7 STK’nın ortak imzasının bulunduğu izin başvurusunda bulundu. Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Hayvanların yaşam hakkının YOK sayılması ve Katliam tasarısı kabul edilemez. Çözüm: Doğanı öldürmek değil, doğmasını engellemektir. Gün ayrılma değil, canlar için birlik olup, “TEK SES TEK YÜREK” olma günüdür” dedi.

haykonfed-baskan-yardimcisi-haydar-ozkan.jpg
HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan

VALİLİK KARARI BEKLENİYOR

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliğe tepki için Ankara Valiliği’ne izin başvurusunda bulunduklarını açıkladı. Günde 11 kısırlaştırma ile sokak hayvanı popülasyonunun kontrol altına alınabileceğini savunan HAYKONFED düzenlenecek miting için başvurularını 23 Haziran Pazar günü saat 14 olarak duyurdu. HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, “Hayvanların yaşam hakkının YOK sayılması ve Katliam tasarısı kabul edilemez. Çözüm: Doğanı öldürmek değil, doğmasını engellemektir. Gün ayrılma değil, canlar için birlik olup, “TEK SES TEK YÜREK” olma günüdür. 23 Haziran 2024 Pazar günü Saat 14:00-16:00 arası Ankara Anıtpark’da yapılacak Türkiye Katılımlı “YAŞAM HAKKI” Mitingi için, 7 katılımcı STK imzası ile yapılan resmi müracaatımız kabul edildi. İzin çıkmasına müteakip sizleri bilgilendireceğiz” dedi.

2024/05/26/sokak-kopekleri.jpg

264 GÜNDE ÇÖZÜLÜR

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sokak hayvanlarının toplanması ve sahiplendirilmeyenlerin 30 gün içinde uyutulmasını öngören yasa değişikliğine tepki için Türkiye genelinde katılım olacak Büyük Ankara Mitingi düzenleneceğini daha önce de dile getiren HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, 4 milyon köpek için 1393 belediyede günde 11 kısırlaştırma yapılarak 264 iş gününde sokak hayvanı popülasyonun kontrol altına alınabileceğini belirtiyor.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.