Hakkari seçim sonuçları: Mehmet Sıddık Akış kaç oy aldı?

Hakkari seçim sonuçları: Mehmet Sıddık Akış kaç oy aldı?
Yürütülen bir soruşturma nedeniyle gözaltına alınarak, yerine kayyum atanan Mehmet Sıddık Akış, sadece 700 oy farkı ile Hakkari Belediye Başkanı seçilmişti. Hakkari seçim sonuçları ile Mehmet Sıddık Akış’ın aldığı oy oranı haberimizde:

Hakkari’de flaş bir gelişme yaşandı. Hakkari Belediye Başkanı DEM’li Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı, yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyum olarak atandı.
Bu son dakika gelişmesi Hakkari seçim sonuçları ile Mehmet Sıddık Akış’ın kaç oyla seçildiği konularını gündeme getirdi.

31 Mart yerel seçimlerinde Hakkari’de belediyeyi DEM Parti kazandı. Böylelikle Hakkari Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan isim DEM Parti adayı Mehmet Sıddık Akış oldu. Detaylı Hakkari seçim sonuçları ile Mehmet Sıddık Akış kaç oy aldı sorusunun cevabı ise şöyle:

31 Mart 2024’te gerçekleşen yerel seçimlerde Hakkari Belediye Başkanlığı için seçimlere katılan partilerin hemen hemen tamamı aday gösterdi. Yarış AK Parti ile DEM Parti adayları arasında geçti. DEM Parti adayı Mehmet Sıddık Akış, az bir oy farkı ile ipi göğüsleyen isim oldu.

hakkari-secim-sonuclari.jpg

700 OY FARKI İLE SEÇİLDİ

DEM Parti adayı Mehmet Sıddık Akış 14 bin 528 oyla Hakkari Belediye Başkanı seçildi. AK parti adayı İsmet Ölmez ise 13 bin 833 oyda kaldı. CHP adayı Cüneyt Özbek ise sadece 424 oy alabildi.

SİCİLİ KABARIK: SORGULAMA, TEHDİT, BASKI, VERGİ...

Bu arada İçişleri Bakanlığınca, Mehmet Sıddık Akış'ın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin detaylı bir açıklama geldi. Açıklamada Akış'ın, terör örgütü PKK/KCK yapılanmasında üst düzey görev aldığı, örgüt adına sözde sorgulamalar yapıp sözde vergi topladığı, yasa dışı yürüyüş, terörist cenazesi gibi eylemleri organize ederek eylemlere katılım sağlamak amacıyla halka ve esnafa baskı yaptığı, kepenk kapatmaya karşı çıkan esnafı terör örgütü adına tehdit ettiği ifade edildi.

mehmet-siddik-akis.jpg

ÇOCUKLARI KANDIRIP DAĞA ÇIKARMIŞ

Bakanlık açıklamasında DEM'li Mehmet Sıddık Akış'ın, terör örgütünün mahalle komisyonlarında da yer aldığı ve aynı zamanda sorumlusu olduğu kaydedildi. Akış'ın "Kırsalla irtibatını sürdürdüğü, küçük yaştaki çocukları ideolojik söylemlerle kandırarak örgüte katılımını sağladığı, Hakkari merkezinde yardım ve yataklık faaliyetlerini sürdürdüğü, örgütün kırsal alanından merkeze eylem amaçlı gelen teröristleri evinde barındırdığı" kaydedildi.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.