Girişimler sonuç verdi: Famagusta dizisi yalnızca Yunanistan'da yayınlanacak

Girişimler sonuç verdi: Famagusta dizisi yalnızca Yunanistan'da yayınlanacak
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu dijital platform Netflix'te yayınlanması planlanan "Famagusta" adlı dizinin, Türkiye'de veya başka bir ülke kataloğunda yer almayacağı konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Yapım yalnızca Yunanistan'da yayına girecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu dijital platform Netflix'te yayınlanması planlanan "Famagusta" adlı diziye ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. RTÜK'ün internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, dizinin Türkiye'de yayınlanmaması konusunda Netflix ile mutabakata varıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Famagusta" dizisinin Kıbrıs Barış Harekatı’na karşı olumsuz içerikler barındırdığı ve bu sebeple Türkiye'nin yakın tarihindeki barış ve kahramanlık destanını hedef aldığına dikkat çekildi. RTÜK, Kıbrıs Türk halkının haklı davasının savunulduğu ve harekatın adaya barış getirdiği gerçeğini vurgulayarak, dizinin tarihsel gerçeklere zarar verdiğini belirtti.

1.jpg

SADECE YUNANİSTAN'DA YAYINLANACAK

RTÜK'ün açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Kahraman Türk askeri, Kıbrıs'a barış ve huzur getirmiş, akan kanı durdurmuş ve zulüm gören soydaşlarımızın gözyaşlarını silmiştir. Bu tarihi gerçekler ışığında, Türkleri, ülkemizi ve kahraman ordumuzu kötüleyen içerikte bir yapımın kabul edilmesi mümkün değildir. 'Famagusta' adlı dizi, daha önce menşe ülkesindeki (Yunanistan) televizyonlarda yayımlanmış olup, sonrasında Netflix tarafından lisanslanmıştır."

RTÜK, Netflix ile yapılan görüşmeler neticesinde dizinin Türkiye'de veya başka bir ülke kataloğunda yer almayacağı konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Açıklamada, dizinin sadece daha önce yayınlandığı ülkede yani Yunanistan'da Netflix kataloğuna ekleneceği belirtildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.