Gazetecilerden TMMOB'a tepki: Medyayı yok etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz

Gazetecilerden TMMOB'a tepki: Medyayı yok etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz
TMMOB'un aldığı skandal ilan yayınlamama kararına gazetecilerden tepki geldi. TİGAD Başkanı Okan Geçgel, "Anadolu medyası bile isteye köşeye sıkıştırılıyor. Medyayı yok etmek isteyen bu yapıya karşı elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), aldığı skandal kararla, kamuoyunu yakından ilgilendiren Genel Kurul ilanlarının gazetelerde ve internet sitelerinde yayımlanması zorunluluğunu kaldırdı. TMMOB'un kararı yerel basın üzerinde büyük bir darbe olarak nitelendirildi.

3-005.jpg

YÖNETMELİK DEĞİŞTİ, İLANLAR KALKTI

15 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik değişikliği ile TMMOB, ana yönetmeliğinde önemli bir değişiklik yaparak, odaların merkezi olduğu yerlerde birer gazetede yayımlanması gereken Genel Kurul ilanlarının zorunluluğunu iptal etti. Yeni düzenleme ile bu ilanların yalnızca TMMOB’un ilan yeri ile kurumsal internet sitesinde yayımlanacağı belirtildi.

Karar özellikle yerel basında sert tepkilere yol açtı. Hali hazırda zor koşullar altında varlığını sürdüren yerel medya kuruluşları, değişikliğin sektöre büyük zarar vereceğini belirtiyor.

4-004.jpg

MEDYA BİTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Yerel medyanın en önemli gelir kaynaklarından biri olan resmi ilanlar, yönetmelik değişikliği ile kısıtlanmış oldu.

Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Okan Geçgel, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada TMMOB’un kararını sert bir dille eleştirdi. Geçgel, “Tasarruf Tedbirleri Genelgesi sonrası zaten zor durumda olan Anadolu medyası, bu yeni kararla köşeye sıkışmıştır. Anadolu basını yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılıyor. Bu duruma karşı hukuki adımlar atılacak ve gereken tepki gösterilecektir” dedi.

1-005.jpg

BASIN SUSTURULUYOR

Geçgel, açıklamasında TMMOB’un aldığı kararın, özellikle yerel basını hedef aldığını ve medyanın susturulmak istendiğini söyledi. “Medyayı yok etmek isteyen bu yapıya karşı elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diyen Geçgel, Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği olarak gerekli hukuki girişimlerin yapılacağını belirtti.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.