Famagusta dizisine tepkiler dinmiyor: Türkler işgalci olarak tanıtılacak

Famagusta dizisine tepkiler dinmiyor: Türkler işgalci olarak tanıtılacak
Güney Kıbrıs Rum Kesimi yapımı Famagusta dizisinin 20 Eylül’de Netflix’te gösterime girecek olması gündemden düşmüyor. Dizide Türk askerinin "işgalci" olarak gösterilmesine tepkiler büyüyor.

Kıbrıs Rum Kesimi yapımı “Famagusta” dizisinin 20 Eylül’de Netflix’te gösterime girecek olması, Türkiye’de geniş çaplı tepkilere neden oldu. Dizide Türk askerinin "işgalci" olarak gösterilmesi, büyük tartışmaya neden oldu. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman yeni bir açıklama yayınladı.

Yayman, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Famagusta” dizisinin Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Rum tarafının yaptığı propagandayı sürdürdüğünü belirterek, dizinin Netflix’te yayınlanmasını asla kabul edilemez bulduklarını ifade etti. Yayman, Netflix’in Türkiye temsilcisi Pelin Mavili ile görüştüğünü ve durumu TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na taşıyacaklarını açıkladı.

1-005.jpg

HASSASİYETE SAYGI GÖSTERİLMELİ

Netflix’in Türkiye’de en çok abonesi olan platformlardan biri olduğuna dikkat çeken Yayman, “Bu büyük pazarda Türkiye'nin milli hassasiyetlerinin dikkate alınması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda ümitvar tavrımızı sürdürüyoruz” dedi. Yayman, Rum tarafının bu dizi aracılığıyla Kıbrıs meselesini çarpıtmaya çalıştığını ve dizinin Maraş’ta çekilmesinin de manidar olduğunu vurguladı. “Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır” diyen Yayman, Türkiye'nin sahada kazandığı başarıları masada kaybetmeyeceğini belirtti.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.