Erzurum'da alkış toplayan etkinlik: Öğrenciler gazilerle buluştu, şehitlik gezdi

Erzurum'da alkış toplayan etkinlik: Öğrenciler gazilerle buluştu, şehitlik gezdi
Erzurum Palandöken Başöğretmen İlkokulu, öğrencilere milli değerleri aşılamak amacıyla anlamlı bir etkinlik yaptı. 3. ve 4. sınıf öğrencileri, şehitlik ve gazilik kavramlarını daha yakından tanımak amacıyla gazilerle buluştu, şehitlik gezdi.

Erzurum Palandöken Başöğretmen İlkokulu, öğrencilerine milli değerleri aşılamak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. 3. ve 4. sınıf öğrencileri, şehitlik ve gazilik kavramlarını daha yakından tanımak, kurtuluş ruhunu derinlemesine hissetmek amacıyla iki gün süren bir programda buluştu.

Programın ilk gününde okulda düzenlenen söyleşiye Şehit ve Gaziler Derneği'nin değerli gazileri katıldı. Gaziler yaşadıkları zorlukları ve gazilik sonrası hayatlarının detaylarını öğrencilerle paylaştı. Öğrenciler vatan sevgisinin ve fedakârlığın ne denli önemli olduğunu bir kez daha kavradı.

1-002.jpg

KARSKAPI ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Etkinliğin ikinci gününde ise 4. sınıf öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Erzurum Karskapı Şehitliği'ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında öğrencilere şehitliğin önemi anlatıldı; şehitliklerde nasıl davranılması gerektiği ve şehitlere olan saygının nasıl gösterileceği konusunda bilgilendirme yapıldı. Öğrenciler şehitlerimizin kabirlerinin başında dualar okuyarak, çiçeklerini suladı ve bayraklarını düzeltti.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.