Ege Denizi beşik gibi: Depremler 3'le başladı 4.7'ye kadar yükseldi
Ege Denizi’nde peş peşe yaşanan depremler bugün de kendini gösterdi. Önceki gün ve dünkü depremlerin ardından Ege bugün de peş peşe sallandı. Sabah saatlerinden itibaren Ege Denizi’nde peş peşe depremler meydana geldi.
AFAD’ın açıkladığı verilere göre, Ege Denizi’nde bugün 3 ve üzeri şiddetinde 30'un üzerinde deprem oldu.
Ege Denizi en son saat 11.13'te 4.7 şiddetinde sallandı. Depremlerin şiddetinde yaşanan artış dikkat çekerken, İzmir, Muğla gibi illerde korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.
Gece 00.00’dan itibaren Ege Denizi’nde yaşanan 3 ve üzeri şiddetindeki depremlerden bazıları dakika dakika şöyle:
- Saat 02:54’te 4.4 şiddetinde,
- Saat 04:59’da 3.9 şiddetinde,
- Saat 05:18’de 4 şiddetinde,
- Saat 05:34’te 4 şiddetinde,
- Saat 08.10’da 4 şiddetinde,
- Saat 08:24’te 3.7 şiddetinde,
- Saat 08:35’te 3.5 şiddetinde,
- Saat 08:48’de 3.7 şiddetinde,
- Saat 10.09'da 4.2 şiddetinde,
- Saat 10.58'de 4.4 şiddetinde,
- Saat 11.13'te 4.7 şiddetinde deprem oldu.
PROF. ERCAN: PATLAMA GERÇEKLEŞEBİLİR
Deprem Bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, son günlerde Ege Denizi’nde meydana gelen depremlerle ilgili korkutan tespitlerde bulunarak “Bunun sonucunda taş ve topakların fırlatıldığı patlama gerçekleşebilir. Bu patlama etkin olur. Deprem üretimi de olabilir. Bu üretim de 5 ile 7 arasında sarsıntıya da neden olabilir. Depremle birlikte süpürtü dalgaları oluşabilir. Bu dalgalar bütün Ege'deki adaları, Girit'i, Yunanistan kıyılarını ve Türkiye kıyılarını da etkileyebilir" dedi.
YENİ BİR VOLKANİK AKTİVİTE BAŞLANGICINI GÖSTERİYOR
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir de, Ege Denizi'ndeki son depremlerin magmatik kaynaklar ve hidrotermal aktivite nedeniyle tetiklenmiş depremler olduğunu ve yeni bir volkanik aktivite başlangıcını gösterdiği söyledi.
Türkiye'nin bu depremlerden etkilenme derecesinin düşük olduğuna dikkati çeken Sözbilir, "Bu bölgedeki denizaltı faylarının 7'den büyük deprem üretmesi durumunda Kuşadası-Bodrum-Datça kıyılarının tsunami tehlikesi açısından modellenmesi ve buna göre önlem alınması gerekmektedir" dedi.
Kaynak:www.haberilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.