Denizlerde av sezonu başlıyor: Karadeniz'den gelen ilk sinyaller iyi

Denizlerde av sezonu başlıyor: Karadeniz'den gelen ilk sinyaller iyi
Av yasağı yarın sona eriyor. Balıkçılar uzun bir aranın ardından “Vira Bismillah” diyerek denize açılacak. Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, “Karadeniz'de görünen palamut umut verici bir sezon geçireceğimize işaret” dedi.

15 Nisan'da başlayan av yasağı yarın itibariyle sona eriyor. Denize hasret kalan balıkçılar, uzun bir bekleyişin ardından tekrar ağlarını denize atmak için sabırsızlanıyor. Sezonun açılmasıyla birlikte, 'Vira bismillah' diyerek denizlere açılmayı dört gözle bekliyorlar. Yeni sezon hakkında Ulus’a konuşan Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, “Karadeniz'de görünen palamut, diğer bölgelere kıyasla umut verici bir sezon geçireceğimizi işaret ediyor. İstavritin de iyi bir boyda olması, tezgâhlarda çeşitliliği artıracak” dedi.

2-003.jpg

BALIKÇILAR OLTALARINI DENİZE ATACAK

Yarın itibari ile balıkçılar oltalarını denize atacak, vatandaş taze balıklarla buluşacak. 15 Nisan'da başlayan av yasağı dönemi boyunca yaklaşık 4,5 ay denizlerden uzak kalan balıkçılar, oltalarını denize atmak için gün sayıyor. Uzun bir aranın ardından sezon için sabırsızlanan balıkçılar, “Vira bismillah” diyerek denize açılmayı bekliyor. Teknelerinin bakımını yapıp, av malzemelerini yenileyen balıkçılar, yeni sezona tam donanımlı olarak girmeye hazırlanıyor.

3-001.jpg

PALAMUT BELİRLENEN BOYUTLARA ULAŞTI

Yeni sezondaki balık durumları hakkında açıklamalarda bulunan Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, palamutun av için belirlenen boyutlara ulaştığını belirtti. Bu yıl balıkçıların bereketli bir av sezonu geçirmesini temenni eden Mutlu, şunları aktardı:

“Şu an sezon ile alakalı olarak net bir şey söylemek oldukça zor. Fakat Karadeniz'de görünen palamut, diğer bölgelere kıyasla umut verici bir sezon geçireceğimizi işaret ediyor. Şu anda palamutlar 32 ila 34 cm aralığında kadar ulaşmış durumda. Bu boyutlar bizim için ideal av boyutu olarak kabul ediliyor. İstavritin boyutlarının da oldukça iyi durumda olgunu ifade edebilirim. İstavritin de iyi bir boyda olması, tezgâhlarda çeşitliliği artıracak.”

“BU YIL DAHA İYİ OLACAK”

İklim ve hava şartlarının av sezonu için önemine de dikkat çeken Mutlu, sezon hakkında geniş bir değerlendirme yapmak için oldukça erken olduğunu dile getirdi. Geçen yıl sezonun pekte umdukları gibi geçmediğine değinen Mutlu, “Bu yıl inşallah daha iyi olacak. Tabi yeni uygulamalar ve kotalar gibi düzenlemelerin etkilerini bekleyip görmek lazım. Her yerde güzel numuneler görüyoruz. İnşallah balıkçılarımız bol av yapar ve vatandaşlarımız da bol bol balık tüketir. Temennimiz bu yönde” şeklinde konuştu.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.