DEM’li Mehmet Sıddık Akış’ın yerine okul birincisi Ali Çelik

DEM’li Mehmet Sıddık Akış’ın yerine okul birincisi Ali Çelik
Terör örgütüne yardım ve yataklıktan gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı DEM’li Mehmet Sıddık Akış’ın yerine kayyum olarak Başkan Vekili atanan Vali Ali Çelik, yükseköğrenimi birincilikle bitirmiş.

DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklıktan gözaltına alınarak, yerine kayyum olarak Vali Ali Çelik atandı. Bu flaş gelişme üzerine gözler, Hakkari Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan Vali Ali Çelik’e çevrildi.

BÖLÜM BİRİNCİSİ OLARAK MEZUN OLDU

Hakkari Valisi Ali Çelik, aslen Uşak’lı. 1976 doğumlu olan Ali Çelik, ilköğrenimini memleketi Uşak’ta, ortaöğrenimini ise Kütahya’da tamamladı. Hakkari Valiliği’nin resmi internet sitesinde yer alan özgeçmişine göre Ali Çelik, 1995 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde başladığı lisans eğitimini 1999 yılında bölüm birincisi olarak tamamladı. 2000’de İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazandı ve Kütahya Valiliğinde göreve başladı.

DEĞİŞİK İLÇELERDE KAYMAKAMLIK YAPTI

Yedi ay Londra’da dil eğitimi alan Ali Çelik, Kaymakam Adaylığı süresince İyidere (Rize), Kemer (Burdur) ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Kaymakamlık görevine atanmasını müteakiben Mazgirt (Tunceli), Kiraz (İzmir), Akdağmadeni (Yozgat), Bismil (Diyarbakır) ilçelerinde görev yaptı.

ali-celik.jpg

EMNİYET’TE DE GÖREV ALDI

06.10.2010 – 02.11.2018 tarihleri arasında Mülkiye Teftiş Kurulu emrinde Mülkiye Başmüfettişliği görevinde bulunan Ali Çelik, 23.08.2017 – 05.11.2018 tarihleri arasında vekâleten Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 27.10.2018 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Ali Çelik, ilk Valilik görevine 2020’te atandı. 10 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kütahya Valisi olarak görev yapan Çelik, 10 Ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığı Hakkari Valiliği görevine 20.08.2023 tarihinde başladı. Çelik, bu tarihten bu yana Hakkari Valisi olarak görev yapıyor. Vali Ali Çelik evli ve iki çocuk babasıdır.

Vali Ali Çelik, Hakkari Belediye Başkanı DEM’li Mehmet Sıddık Akış’ın bölücü terör örgütüne yardım ve yataklıktan gözaltına alınmasının ardından Hakkari Belediyesi’ne Başkan Vekili olarak atandı.

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.