D. Mehmet Doğan Türkiye'nin fikir hayatında derin izler bıraktı

D. Mehmet Doğan Türkiye'nin fikir hayatında derin izler bıraktı
Ahmet Köseoğlu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden D. Mehmet Doğan hakkında yeni bir yazı yazdı. Köseoğlu, Doğan'ın edebiyat, kültür, sanat ve fikir dünyasında derin izler bıraktığını kaydetti.

Merhum fikir adamı D. Mehmet Doğan'ın vefatının ardından Ahmet Köseoğlu, Doğan'a dair duygusal ve anlam yüklü bir yazı kaleme aldı. Köseoğlu, Doğan'ın edebiyat, kültür, sanat ve fikir dünyasında bıraktığı derin izleri anlattı. Onun hayatının hak ettiği gibi Ankara'daki Taceddin Dergâhı’nda son bulduğunu ifade etti.

Köseoğlu, Doğan’ın kaleminin Türk diline ve tarihine olan sevgisini her satırında hissettirdiğini belirterek, “Türk dilinin nahif savunucusu, kültürel mirasımızın koruyucusu olarak, kelimelerin efendisi D. Mehmet Doğan’ın şahsiyeti gönüllerde, eserleri de aziz milletimizin hafızasında her daim canlı kalacaktır” dedi.

mehmet-dogan.jpg

GERÇEK TÜRKÇE İLE DÜŞÜNMEK

Doğan’ın yazılarında Türkçeyi yeniden yorumladığını ve kelimelerin ruhuna dokunan bir ustalıkla Anadolu medeniyetinin ve irfanının özelliklerini taşıdığını vurgulayan Köseoğlu, onun "kendi medeniyetimizin diliyle düşünmek" gerekliliğini her zaman savunduğunu belirtti.

D. Mehmet Doğan’ın Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucu başkanı olarak Türk edebiyatına ve kültürüne yaptığı katkılara dikkat çeken Köseoğlu, Doğan’ın yönetiminde başlayan Uluslararası Türkçenin Şiir Şöleni’nin dilimizin zenginliğini ve güzelliğini dünyaya duyurduğunu ifade etti.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.