Çanakkale'deki orman yangını Conkbayırı'nı vurdu: Tarihi alan büyük zarar gördü

Çanakkale'deki orman yangını Conkbayırı'nı vurdu: Tarihi alan büyük zarar gördü
Çanakkale'deki orman yangını Conkbayırı'nı vurdu. Tarihi alan büyük zarar gördü. Yangının kontrol altına alınmasının ardından tepeden çekilen görüntüler yürekleri sızlattı.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangını Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda büyük bir zarara yol açtı. Yangın Conkbayırı Atatürk Zafer Anıtı ve 57. Alay Şehitliği'nin bulunduğu bölgeyi etkilerken, yürekleri burkan manzaralar ortaya çıktı.

15 Ağustos sabahı saat 10.00 sıralarında, Eceabat ilçesi Büyükanafarta köyü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede geniş bir alanı etkisi altına aldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan yoğun bir mücadele başlattı.

1-007.jpg

TARİHİ ALANLAR ZİYARETE KAPATILDI

Yangının çıkmasının ardından, tedbir amacıyla Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı ziyaretçilere kapatıldı. Bölgedeki yangın söndürme çalışmaları 24 saat içinde sonuç verdi ve yangın kontrol altına alındı.

Yangının söndürülmesinin ardından yapılan ilk incelemelerde, yaklaşık 700 hektarlık bir alanın yangından etkilendiği ve 980 futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alanın büyük ölçüde tahrip olduğu belirlendi. Yangın sonrası bölgede soğutma çalışmaları sürdürülürken, 109 yıl önce Çanakkale Savaşları'ndan kalma patlamamış top mermileri gün yüzüne çıktı.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.