Bir haftada 2,6 milyon araç kontrol edildi

Bir haftada 2,6 milyon araç kontrol edildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen yoğun trafik denetimlerinde 2,6 milyon aracın kontrol edildiğini ve 436 bin sürücüye ceza işlemi uygulandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülke genelinde emniyet ve jandarma trafik ekiplerince gerçekleştirilen geniş çaplı denetim operasyonunun sonuçlarını paylaştı. 1-8 Ağustos tarihleri arasındaki bir haftalık sürede toplam 2 milyon 609 bin 216 aracın denetlendiği ve 436 bin 589 sürücüye çeşitli nedenlerle işlem yapıldığı bildirildi.

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ

Bakan Yerlikaya, trafik güvenliğinin önemine dikkat çekerek, emniyet kemeri kullanımının trafik kazalarında can kaybını yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 60 oranında azalttığını vurguladı. Ayrıca, otobüsler dahil tüm araçlarda sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmasının yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı.

Denetimlerde öne çıkan ihlaller arasında 127 bin 384 hız ihlali, 26 bin 288 periyodik muayene eksikliği ve 17 bin 569 emniyet kemeri kullanmama vakası yer aldı. Bunların yanı sıra, 15 bin 151 ehliyetsiz araç kullanımı ve 9 bin 891 zorunlu mali sorumluluk sigortası eksikliği tespit edildi.

Yerlikaya, vatandaşlara seyahatlerinde emniyet kemeri kullanımının önemini hatırlatarak, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil," ifadesiyle açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.