Bianet’lerin “gazeteci” diye PR’ını yaptığı Sadık Topaloğlu, PKK’lı çıktı

Bianet’lerin “gazeteci” diye PR’ını yaptığı Sadık Topaloğlu, PKK’lı çıktı
Bianet gibi haber siteleri ile Basın İş’in gibi STK’ların “gazeteci” diye sunup, PR’ını yaptığı Sadık Topaloğlu, PKK’lı çıktı.

Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş'ın MİT tarafından İstanbul’da yakalandığı açıklandı. Bu son dakika haberi üzerine Sadık Topaloğlu merak konusu oldu; arama motorlarında Sadık Topaloğlu kimdir sorununun cevabı aranmaya başladı.

SADIK TOPALOĞLU KİMDİR?

Bianet gibi haber siteleri ile Basın İş’in gibi STK’ların “gazeteci” diye sunup, PR’ını yaptığı Sadık Topaloğlu, PKK’lı çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Sadık Topaloğlu, “gazeteci” kimliği adı altında bölücü terör örgütü PKK’nın istihbarat yapılanmasında görev yapıyor ve İstanbul’da faaliyet gösteriyordu.

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün adım adım takibi, Sadık Topaloğlu’nun PKK için istihbarat topladığı bilgisini teyit etti. Bunun üzerine düğmeye basılarak, bu isim ve beraberindeki Mehmet Savaş İstanbul’da yakalandı.

CEMİL BAYIK’LA GÖRÜŞMÜŞ

MİT, örgütün istihbarat yapılanmasında yer alan Sadık Topaloğlu'nu tespit ettikten sonra adım adım takip altına aldı. Topaloğlu'nun illegal yollarla Irak/Kandil’e geçerek istihbarat eğitimi aldığı, eğitim sürecinde örgüt sorumlularından Cuma kod Cemil Bayık ile görüşmeler gerçekleştirdiği belirlendi. Sadık Topaloğlu'nun, Türkiye’de görevlendirilmesi akabinde gazetecilik kisvesiyle terör örgütüne bilgi topladığı ortaya çıktı.

Ayrıca, Mehmet Savaş ile örgüt adına finans faaliyetleri yürüttükleri ve paravan şirketler üzerinden Suriye’deki örgüt mensuplarına malzeme tedariğinde bulundukları tespit edildi. MT ve İstanbul Emniyeti’nin ortak operasyonu ile yakalanan PKK’lı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylelikle Sadık Topaloğlu kimdir sorusu cevabını bulmuş oldu.

MEZOPOTAMYA AJANSI’NDA ÇALIŞMIŞ

Bu arada, Sadık Topaloğlu’nun bir dönem PKK’ya yakınlığı ile bilinen Mezopotamya adlı sözde haber ajansında muhabirlik yaptığı öğrenildi. Bianet gibi internet haber siteleri ile Basın İş gibi STK’ların, Sadık Topaloğlu’nu “gazeteci” diye sunduğu, hakkında “gazetecilik faaliyetinde bulunuyor” haberleri yaptığı tespit edildi.

BASIN İŞ PKK’LIYA SAHİP ÇIKTI

DİSK’e bağlı Türkiye Basın Yayın ve Matbaa Çalışanları Sendikası Basın İş, PKK üyeliğinden tutuklanan Sadık Topaloğlu’na sahip çıkarak “Gazetecilikten suç çıkarılmaya çalışılmasına karşı mesleğimizi savunmaya devam edeceğiz. Gazetecilik suç değildir” açıklaması yaptı.


Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.