Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara: Kadın kuaförlerine pazar izni verilmesi yanlış

Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara: Kadın kuaförlerine pazar izni verilmesi yanlış
Ticaret Bakanlığı’nın “kadın kuaförleri pazar günü kapanma zorunluluğundan muaftır” kararına, Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara’dan tepki geldi. Ulus’a konuşan Kara, “Kararının yanlış olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz ay kuaförler, güzellik merkezleri ve berberlerin pazar günleri kapalı olmasına dair karar almıştı. Karara uymayan işletmelere idari yaptırım uygulanıyordu. Konu ile alakalı geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı’ndan yeni açıklama geldi. Yeni alınan karara göre kadın kuaförlerinin pazar günü kapanma zorunluluğuna muafiyet getirildi. Yapılan açıklamaya ilişkin Ulus’a konuşan Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara, “Kararının yanlış olduğunu düşünüyorum. Karar alınırken odalar ve federasyonlarla ortak bir fikir birliği sağlanabilirdi” dedi.

1-003.jpg

“PAZAR GÜNÜ KISITLAMASI DOĞRU BİR ADIMDI”

Alınan kararın yanlış olduğunu belirten Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara, “Ticaret Bakanlığı’nın kadın kuaförlerinin pazar günü kapanma zorunluluğundan muaf tutulması kararının yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu karar beklenmedik bir şekilde alındı. Türkiye'de bu durum kabullenilmeye başlamıştı. Karar alınırken odalar ve federasyonlarla ortak bir fikir birliği sağlanabilirdi. Türkiye genelinde kuaför, güzellik salonu ve berberlerin yüzde 90'ı kapanmak istiyordu. Bakanlığın bu konuda adım atarak aldığı pazar günü kısıtlaması doğru bir adımdı. Ancak, son olarak kuaför ve güzellik salonlarının açılmasına izin verilmesi bence doğru bir karar olmadı” ifadelerini kullandı.

4-001.jpg

“MAĞDUR ETMEDEN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORDUK”

Sektörde çalışanların birliği ve beraberliği açısından bütün işletmelerin pazar günü kapalı kalmasının daha doğru olacağını vurgulayan Kara, “Biz, gelinleri mağdur etmeden çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Berberlerin pazar günü kapalı olması durumunda ne gibi bir değişiklik olur bilmiyorum fakat çoğunluğun kapalı kalmak istemesi önemli bir gösterge. Üyelerin ve odaların bu konudaki isteklerinin göz ardı edilmesi yanlıştır” şeklinde konuştu.

2-005.jpg

“KARAR BENCE DOĞRU OLMADI”

Berberlerin karara saygı duyması konusunda ricada bulunan Kara, “Unisex salonların erkek kısımlarının kapalı olması gerektiğini düşünüyorum. Berberlerin çoğu zaten kapalı kalmak istiyordu ve pazar günleri kapalı kalmaya devam etmek istiyorlar. Ancak kuaförlerin ve güzellik salonlarının büyük bir kısmı kapanmak istiyordu. Bu kararla onlar için yazık oldu. Sabırlı olup bekleyebilirdik ama bu karar bence doğru olmadı” diye konuştu.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.