Beklenen gün geldi: Başıboş köpek teklifi komisyona geliyor

Beklenen gün geldi: Başıboş köpek teklifi komisyona geliyor
Başıboş köpeklere ilişkin kanun teklifi bugün TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülecek. Teklif, komisyonda onaylanmasının ardından TBMM Genel Kurulu’na gidecek.

Başıboş köpek sorununun çözümü için Hayvanları Koruma Kanunu’nda birçok değişiklik içeren teklif, TBMM Başkanlığına sunulmasının ardından bugün Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülecek.

Başkan Vahit Kirişçi ile 27 üyeden oluşan komisyonda tartışılacak kanun teklifinin, onaylanması durumunda önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’na gelmesi planlanıyor. Sözde hayvanseverler ise söz konusu kanun teklifine şiddetle karşı çıkmaya devam ediyor.

3.jpg

YAKINDA GENEL KURUL’DA

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi bugün Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülecek.

Kanun teklifinde bulunan sahiplendirmeye teşvik; sahipsiz, saldırgan ve hastalık riskli köpeklerin toplanması, rehabilite edilmesi; rehabilite edilemeyenlerin uyutulması konularının yanı sıra sorumluluğun belediyelerde olması, görevini yerine getirmeyen belediyelere 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası; köpekleri mücavir alanlara atanlara ise 50 bin lira para cezası verilmesi komisyonda tartışılacak.

2.jpg

İZİNSİZ YÜRÜYÜŞLER YAPIYORLAR

Komisyona gelen kanun teklifinin ardından sözde hayvanseverler ise söz konusu değişikliğe şiddetle karşı çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Ankara’da izinsiz basın açıklaması yaptıktan sonra Kızılay’a yürümeye çalışan sözde hayvanseverler, ötenazi yerine üretimin durdurulması gerektiğini savunarak belediyelerin görevini yapmayacağını söylüyor.

6.jpg

AĞIR HAKARETLER EDİYORLAR

Öte yandan sosyal medyadan da harekete geçen sözde hayvanseverler Güvenli Sokaklar Derneği’nin Başkanı Murat Pınar’a ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Baba Murat Pınar ve başıboş köpek saldırısı nedeniyle gerçekleşen trafik kazasında hayatını kaybeden kızı Mahra Melin’e çok ağır küfürler edildi.

4.jpg

NE OLMUŞTU?

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören teklif geçtiğimiz hafta TBMM Başkanlığına sunulmuştu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, başıboş köpeklerin oluşturduğu halk sağlığı riskini vurgulayarak, 17 maddelik kanun teklifinin hazırlandığını söylemişti.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.