Bakan Yerlikaya’dan Kayseri çağrısı: Provokasyonlara gelmeyelim

Bakan Yerlikaya’dan Kayseri çağrısı: Provokasyonlara gelmeyelim
Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine çıkan olayların yankıları sürerken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan önemli bir çağrı geldi. Bakan Yerlikaya “provokasyonlara gelmeyelim” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de başlayan ve başka bazı illere de sıçrayan Suriyeli gerilimi ile ilgili sosyal medya hesabından önemli bir bilgi paylaşıp, vatandaşları provokasyonlara karşı uyardı.

Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine bazı mahallelerde Suriyelilerin işyerleri ve araçlarına zarar verilmişti.

474 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bakan Yerlikaya x hesabından yaptığı paylaşımda, sözkonusu olaylar sonrası 474 şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan bunların önemli bir bölümünün değişik suçlardan kaydı bulunan kişiler olduğunu ifade etti ve vatandaşlara “provokasyonlara gelmeyelim” çağrısında bulundu.

PROVOKASYONA GELMEYELİM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın x hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Kayseri’de meydana gelen çirkin olay sonrası ülkemiz genelinde bazı şehirlerimizde dün gece Suriyelilere yönelik provokatif eylemler gerçekleştirilmiştir.

Yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen provokatif eylemler sonrası 474 şahıs gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan şahısların 285’inin çeşitli suçlardan (Göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma v.b.) adli kaydı olduğu tespit edilmiştir.

Kıymetli Vatandaşlarım; Provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım. Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve Milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir.”


Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.