Bakan Işıkhan konuştu, vatandaş meslek liselerini araştırmaya başladı

Bakan Işıkhan konuştu, vatandaş meslek liselerini araştırmaya başladı
Bakan Işıkhan’ın meslek liseleri açıklamaları sonrası Ankara’nın en iyi okulları araştırılmaya başlandı. Taban puanı kıstasında Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Lisesi ilk sırada yer alırken; onu Aselsan Mesleki ve Teknik Lisesi izledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolün ardından meslek liselerinin daha etkin ve verimli hale getirildiğini açıkladı. Protokol kapsamında elektrik, makine ve metal teknolojileri dahil 7 alandan meslek lisesi mezunlarının günlük cep harçlığı miktarı yükseltildi. Yaşanan gelişmelerin ardından Ankara’nın en iyi meslek liseleri merak konusu oldu. LGS tercih sürecinde birçok öğrenci ve velinin aklında soru işaretleri barındıran meslek liseleri araştırılmaya başlandı. İşte Ankara’nın en iyi meslek liseleri…

2-001.jpg

MESLEK LİSELERİ ARTIK DAHA VERİMLİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu Öğrenci ve Mezunlarına Verilen Devlet Destekleri ile Teşviklere İlişkin Protokol” imzalandı. İş birliği hakkında bilgi veren Bakan Vedat Işıkhan, meslek lisesi mezunu gençlere mezun oldukları alanda İşbaşı Eğitim Programına katıldığında asgari ücretten yüzde 30 daha fazla cep harçlığı verileceğini belirterek, günlük tutarın 654 liradan 850 liraya yükseltildiğini söyledi.

İmzalanan protokolle birlikte mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları daha etkin ve verimli hale getirildi. Yaşanan gelişmelerin ardından devam eden LGS tercih sürecinde birçok öğrenci ve veli Ankara’daki en iyi meslek liselerini araştırmaya başladı. Ankara’daki meslek liseleri taban puan ve yüzdelik dilimlerinin yanı sıra imkanları ve altyapısıyla dikkat çekti.

4-001.jpg

İLK 3; ÖZDEMİR BAYRAKTAR, ASELSAN MESLEK VE ETİMESGUT CEZERİ

Ankara’da adından söz ettiren meslek liseleri arasında yeni açılan Elmadağ Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk sırada yer alırken; onu ASELSAN Mesleki ve Teknik, Etimesgut Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takip etti.

Protokolde ilk etapta belirlenen meslek lisesi alanları arasında elektrik-elektronik teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi, metal teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme ile gemi yapımı yer aldı.

Ankara’daki en iyi meslek liseleri arasında bu alanların olduğu okullar bulunuyor. Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Teknopark Ankara İvedik OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Etimesgut Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dahil 5 okul, taban puan ve yüzdelik dilimleriyle dikkat çekiyor.

5.jpg

İŞTE ANKARA’NIN EN İYİ MESLEK LİSELERİ

  1. Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi /Havacılık ve Uzay

2023 yılında ilk öğrencilerini alan lise 60 öğrenci kontenjanı 482.9 puanı ve 1,02 yüzdelik dilimiyle bu yıl ilk 10’da ilk kez bulunuyor.

  1. Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Elektrik-Elektronik Teknolojisi – Makine ve Tasarım Teknolojisi

Lisenin elektrik ve elektronik teknolojisi alanı 2023’te 48 öğrenci kontenjanı, 475.3 taban puanı ve 2,05 yüzdelik dilime sahip. Aynı okulun Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı 471.2 taban puanı ve 2,82 yüzdelik dilime sahip.

  1. Etimesgut Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı- Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı

Okulun elektrik ve elektronik teknolojisi alanı 2023’te 30 öğrenci kontenjanı 451,9 taban puanı ve 6,22 yüzdelik dilime sahip iken; yenilenebilir enerji teknolojileri alanı 60 öğrenci kontenjanı, 443,2 taban puan ve 7,71 yüzdelik dilimde bulunuyor.

  1. Yenimahalle / Teknopark Ankara İvedik OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Elektrik-Elektronik Teknolojisi - Bilişim Teknolojileri

Elektrik ve elektronik teknolojisi alanı 2023’te 30 öğrenci kontenjanı, 421,7 taban puan ve 11,48 yüzdelik dilime; Bilişim Teknolojileri Alanı ise aynı şekilde 30 öğrenci kontenjanı, 419,4 taban puan ve 11,88 yüzdelik dilime sahip.

  1. Kızılcahamam / TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Uçak Bakım

Lisenin Uçak Bakım Alanı 30 öğrenci kontenjanı, 419,2 taban puanı ve 11,94 yüzdelik dilimde bulunuyor.

  1. Yenimahalle / Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Bilişim Teknolojileri- Uçak Bakım- Motorlu Araçlar Teknolojisi

Ankara’nın en iyi meslek liseleri arasında 3 alanıyla öne çıkan okulun, Bilişim Teknolojileri Alanı 410,4 taban puan ve 13,44 yüzdelik dilim, Uçak Bakım Alanı 407,2 taban puan ve 14,01 yüzdelik dilim ve Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı 390,9 taban puan ve 16,98 taban puana sahip

  1. Etimesgut / Elvanköy Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Bilişim Teknolojileri

Etimesgut’taki bir diğer meslek lisesi olan okulun Bilişim Teknolojileri Alanı 384,9 taban puan ve 18,15 yüzdelik dilimde bulunuyor.

  1. Yenimahalle / Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Bilişim Teknolojileri-Elektrik ve Elektronik Teknolojisi

Lisenin Bilişim Teknolojileri Alanı 375,9 taban puan ve 19,95 yüzdelik dilimde, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Alanı ise 365,3 taban puan ve 22,22 yüzdelik dilimde.

  1. KEÇİÖREN / Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi /Sağlık Hizmetleri

Sağlıkla ilişkili bölümüyle listede tek olan okulun bu alanı 370,4 taban puan ve 21,12 yüzdelik dilimde yer alıyor.

  1. SİNCAN / Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi /Elektrik-Elektronik Teknolojisi

Listedeki son okul Fatih MTAL’in Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı 360,9 taban puan ve 23,18 yüzdelik dilimde.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.