Ankaralı sanayicilerden yetkililere: Üreticiye uygun koşullar sağlanmalı

Ankaralı sanayicilerden yetkililere: Üreticiye uygun koşullar sağlanmalı
Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program'ı yorumladı. Ardıç, "Belirlenen hedeflere ulaşabilmek için sanayicilere uygun koşulların sağlanması gerekiyor" dedi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan ve Türkiye'nin 3 yıllık ekonomik yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program (OVP) hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ardıç, "OVP'nin açıklanmasının, ülkemizin ekonomik geleceğine yönelik önemli sinyaller verdiğini" belirterek, programın hayırlı olmasını diledi.

Ardıç, OVP'nin makroekonomik dengenin yeniden tesis edilmesine yönelik stratejik adımlar içerdiğini ifade ederek, "Yapısal reformlarla desteklenen makro istikrar hedeflerinin, özellikle fiyat istikrarını sağlamaya yönelik kapsamlı ve koordineli bir yaklaşım ile ele alınmasının olumlu olacağını" söyledi. Ayrıca, beklentilerin yönetilmesi ve güvenin yeniden tesis edilmesinin önemine vurgu yaptı.

seyit-ardic.jpg

YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRETİM VURGUSU

Sanayi sektörüne yönelik politikalar hakkında da görüşlerini paylaşan Ardıç, sanayide sektörel dönüşüm sağlanarak yüksek katma değerli üretime geçilmesinin, rekabet gücünü artırarak dış pazarlara erişimi kolaylaştıracağını ve üretim, istihdam ve ihracata katkı sunacağını belirtti.

OVP’nin belirlediği hedeflere ulaşabilmek için sanayicilere uygun koşulların sağlanmasının gerekliliğine dikkat çeken Ardıç, "Topyekûn hareket etmeli ve üretim azmini kırmadan bu hedeflere birlikte ulaşmalıyız. Programın kararlılıkla uygulanması, makroekonomik istikrarın sağlanması açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Kaynak:haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.